Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is mijn site waard

Check website waarde

Veel mensen die een eigen website hebben vragen zich af wat ze ervoor zullen krijgen wanneer ze deze verkopen. Dit hangt van veel dingen af. En aantal zaken zijn van essentieel belang bij het bepalen van de waarde van een website.  2 punten die het belangrijkste zijn, zijn de bezoekers statistieken en de financiële statistieken.

Bezoekers statistieken

Een belangrijk onderdeel van het complete plaatje zijn de bezoekers statistieken. We spreken dan over het aantal bezoeken, maar ook over het aantal pagina weergaven en de herkomst van de bezoekers. Elke verkeersbron heeft een andere waarde. Zo zijn bezoekers uit zoekmachines erg waardevol. Bezoekers uit zoekmachines zijn waardevol, omdat ze gericht zoeken naar content dat op jouw website te vinden is. Bij minder waardevolle bezoekers kun je bijvoorbeeld denken aan bezoekers afkomstig van popup advertenties

website waarde

Financiële plaatje

Het financiële plaatje van de website is ook belangrijk. Wat levert de website op aan inkomsten en waar bestaan die uit. Zijn dit advertentie inkomsten? Verkopen vanuit een webstore? Als je producten verkoopt en je verstuurd deze zelf kost dit ook weer arbeid dus dat weegt ook mee. Bekijk goed wat jouw inkomsten dus zijn en zet hier de eventuele kosten tegenover.
Deze kosten kunnen bestaan uit bijvoorbeeld advertentie uitgaven, maar ook server kosten en dergelijke.

Website waarde bepalen niet zo makkelijk

Zoals je leest hangt de website waarde dus af van veel factoren. Er is dus geen eenvoudig antwoord op. Het beste kun je alle zaken goed op een rijtje zetten en dan een beoordeling maken.

Linkruil.org

Comments are closed.