Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat verstaat men onder cloud hosting?

Als het om hosting gaat komen er vele termen voorbij. Denk aan VPS (wat staat voor Virtual Private Server), Managed cloud server of een direct admin. Voor een leek zijn dit ingewikkelde termen, maar ze zijn eenvoudig uit te leggen wanneer je er enige tijd voor neemt.

Als je op zoek bent naar een hostingpakket voor je website of voor de opslag van bestanden, kun je naar diverse zaken kijken. zo kun je kijken naar schijfruimte, geheugen, dataverkeer gebruik, gebruik van bandbreedte, de hoeveelheid processors, of er een back-up kan worden gemaakt, wat de uptime is van een server en of het een managed server is. Zaken als direct admin zijn vaak optioneel. Wat je precies moet gaan betalen voor een dergelijk hostingpakket hangt af van diverse zaken.

Wil je veel schijfruimte, dan betaal je uiteraard meer. Ook het geheugen van een server speelt een rol bij de hoogte van het bedrag. Eveneens het data verkeer speelt een rol. Bij de duurdere servers wordt overigens eens fair use gehanteerd. Qua prijs kun je een pakket nemen van 69 euro, maar er zijn ook pakketten van 430 euro. We hebben het dan over prijzen per maand. Er zijn ook extra Managed VPS services waarbij ze een uptime van 99,9% garanderen. Bij een normaal pakket wordt 99,5% uptime gegarandeerd. Overigens hebben niet alles services buiten kantooruren supports. Je kunt dit er natuurlijk wel bijkopen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Bijvoorbeeld voor in het weekend.

Linkruil.org

Comments are closed.