Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de voordelen van een computer op maat? Hier volgt meer info!

Heeft u het idee om een computer samen te stellen op maat? Dan is dit artikel zeker iets voor u, hier vat ik kort samen waar u dient op te letten bij het kiezen van een computer die gemaakt is op maat volgens uw wensen en wat de voordelen ervan zijn.

Een belangrijk punt bij de keuze van uw computer is voor ogen te houden waarvoor u hem zal gebruiken. Wanneer u uw computer voornamelijk zal gebruiken voor het surfen op internet, opstellen van e-mails en het bekijken van foto’s heeft u een ander systeem nodig dan wanneer u uw computer  voornamelijk zal gebruiken voor het spelen van de allerlaatste games en dit liefst op een zo hoog mogelijke resolutie. Over het algemeen is een gamecomputer duurder dan een computer voor alledaags gebruik, dit komt voornamelijk doordat u, om games op een deftige resolutie te spelen, best een aparte videokaart in uw systeem voorziet. Afhankelijk van de zwaarte van deze videokaart zal de prijs ervan ook navenant zijn. Het is dus zeer belangrijk vooraf even te bedenken waarvoor u uw computer zal gebruiken, dit kan u enerzijds veel kosten besparen wanneer u een te zwaar -en anderzijds veel frustraties wanneer u een te licht- systeem aanschaft volgens uw noden.

Als voordeel kunnen we stellen dat u volledige vrijheid heeft van hoe uw nieuwe computer er uit zal zien, er bestaan namelijk onnoemelijk veel behuizingen in allerlei kleuren, vormen en groottes gaande van hedendaags, tot speels, tot buitengewoon. Ook is de prijs van een computer op maat over het algemeen lager dan een voorgemaakt systeem waarbij u ook een deel van het overkoepelende merk betaalt.

Een tweede niet onbelangrijk voordeel is de volledige vrijheid dat u heeft bij het bepalen van de aanvullende componenten die u gemakkelijk van het begin in uw systeem kan voorzien. Een voorbeeld: Wanneer u op uw bureau niet de mogelijkheid hebt om een internet kabel te voorzien, kan een draadloze netwerkkaart van bij het begin in uw nieuwe computer voorzien worden. Zo blijft uw systeem clean zonder dat u een extra stick moet toevoegen om draadloos op internet te kunnen. Op die manier bespaart u dan weer een USB-poort.

Een computer op maat kan zeer gemakkelijk geüpgraded worden, dit komt ook de levensduur van uw systeem ten goede.

Als laatste geef ik nog een interessante tip: Als u totaal niet weet welk systeem geschikt is voor u circuleren er op internet verschillende checklists. Deze kunt u invullen en er mee naar een ervaren computerbouwer gaan, zo krijgt hij en u makkelijk een idee van in welke richting u dient te zoeken bij de keuze van uw computer.

Linkruil.org

Comments are closed.