Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Web analytics wordt steeds belangrijker

Bijna iedereen is tegenwoordig online aanwezig. Zowel consumenten als ondernemers zijn online, heb je als ondernemer géén website ben je haast een uitzondering. De mogelijkheden van het hedendaagse internet zijn zeer divers en een mooie website kan zeer goed presteren. Maar hoe wordt deze website nu gebruikt en hoe kom je hierachter? Het gebruik van een website is vrij eenvoudig te meten met een analyse tool zoals Google Analytics. De uitgaven die je doet op internet moeten steeds meer verantwoord worden. Ook dit is mogelijk met de (gratis) analyse tools die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Waarom web-analytics gebruiken?

Big data is een term die steeds vaker terug komt. Er komt steeds meer data beschikbaar om te analyseren en hier kunnen fenomenale inzichten uit gehaald worden. Alles is meetbaar en deze analyses schaffen inzicht in uw website, zie waar de bezoeker afhaakte op welke pagina’s hij vaak komt. De wereld is aan het veranderen, eerst was er een mechanische informatievoorziening en nu is bijna alles digitaal. Real-time data analyseren is van wezenlijk belang, alles verandert zo snel, dat bijhouden een pre is. Door het analyseren van big data kan een bedrijf zich aanpassen aan de omgeving om constant toegevoegde waarde te blijven bieden aan de klant. Je wilt natuurlijk weten wat je klant wilt en doet. Dit is mogelijk met web analytics. Door hierin inzicht te krijgen kan een website worden geoptimaliseerd, zodat bezoekers ‘geleidt’ worden naar een conversiepagina.

Een data-analyse levert informatie op, informatie leidt tot kennis en kennis is wijsheid. Met deze wijsheid kan je websites zo optimaliseren dat ze beter converteren.

Hoe kan deze informatie van waarde zijn voor u?

Door het juist inzetten van web analytics, het maken van goede analyses en de juiste conclusies te trekken kan uw website op kritische punten geoptimaliseerd worden. Zo presteert uw website beter en levert het u meer op! Binnen Google Analytics is er de mogelijkheid tot het aanmaken van een experiment met uw website. Door een experiment uit te voeren kunt u kleuren, afbeeldingen, teksten of andere uitingen testen. Dit kan door ze op een andere plek te zetten, kleuren te veranderen of andere afbeeldingen te gebruiken. Tijdens het experiment is te zijn welke test het beste presteert, na afloop kunt u dus precies zien welke test het beste heeft gepresteerd en kunt u dus uw pagina aanpassen voor een beter conversie.conversie optimalisatie

Het moge duidelijk zijn dat web analytics een steeds grotere invloed hebben in het bedrijfsleven. Wilt u relevante bezoekers trekken naar uw website en toegevoegde waarde blijven creëren voor uw klanten en potentiële klanten, zou u zeker uw data moeten gaan of laten analyseren.

Linkruil.org

Comments are closed.