Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Welke grafische rekenmachine kopen voor de bovenbouw van het voorgezet onderwijs?

Elk jaar komt bij leerlingen in het voortgezet  die naar de bovenbouw gaan weer dezelfde vraag terug: welke grafische rekenmachine moet ik kopen? Allereerst beginnen de leerlingen van het voortgezet onderwijs met een nog redelijk simpele financiële rekenmachine. Op deze rekenmachine is al wel veel meer mogelijk dat op een gewone rekenmachine, maar het is nog niet mogelijk om grafische vergelijkingen op te lossen. In de bovenbouw van het voortgezet onderwijs bij de HAVO en het VWO is het wel noodzaak dat leerlingen een grafische rekenmachine kopen. Op dit niveau moeten de leerlingen leren om grafische vergelijkingen op te kunnen lossen. Ook is het plotten van grafieken hierin een pre.  Van school krijgen de leerlingen een lijst met hierop een x aantal grafische rekenmachine die ze mogen kopen die ook daadwerkelijk zijn toegestaan. Op de lijst staan verschillende merken en grafische rekenmachines van verschillende prijzen. Voor de leerling is het nog steeds de vraag welke rekenmachine er aangeschaft moet worden.

Grafische rekenmachine kopen van welk merk?

Op de lijst van voorgestelde grafische rekenmachines zullen zeer waarschijnlijk de merken Casio en Texas Instruments voorkomen en wellicht ook HP. Advies is om te kiezen voor een Casio of voor een Texax Instrument. Niet zozeer omdat grafische rekenmachines van HP slechter zijn, maar de meest gebruikte zijn de Casio en de Texas Instruments en dit zal ervoor zorgen dat je geen problemen in de les oploopt doordat je een andere rekenmachine hebt.

Tussen een Casio en een Texas Instruments grafische rekenmachine ziet niet bijster veel verschil, als zijn de rekenmachines van Texas Instruments iets beter want zij lopen voorop in de markt. Maar nu moet er nog steeds een keuze gemaakt worden. Advies is om te kiezen voor de laatste versie van Casio of van Texas Instruments. Wanneer je gebruik maakt van deze versie weet je zeker dat je een snelle grafische rekenmachine hebt en dat deze is voorzien van de laatste functionaliteiten.

Linkruil.org

Comments are closed.