Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wilt u een computer kopen? Hier volgt meer info!

Wanneer u van plan bent een nieuwe computer te kopen is het een goed begin om eerst eens na te gaan welk type computer u wenst. Hierbij is de belangrijkste vraag: wil ik een desk- of laptop computer kopen? Wel in dit artikel geef ik een kort inzicht weer waarop je best dient te letten bij het maken van deze keuze. Om u op weg te helpen vat ik kort de voor- en nadelen van een laptop t.o.v. een desktop computer samen.

Voordelen laptop t.o.v. desktop:

  • Draagbaarheid: Uiteraard is de belangrijkste reden waarvoor je zou kiezen voor een laptop de mogelijkheid om mobiel te zijn.
  • Compactheid: Wanneer je het moet stellen met een kleinschalige bureauruimte is het belangrijk om met compacte toestellen te werken om uw comfort te verhogen.
  • GPS: U heeft de mogelijkheid om uw laptop te gebruiken als GPS-toestel, met als grote voordeel dat dit over het algemeen een groter scherm heeft dan de meeste gangbare GPS-toestellen.

Nadelen laptop t.o.v. desktop:

  • Kostprijs: Hoofdzakelijk doordat alle componenten in een laptop compacter gemaakt zijn is de kostprijs over het algemeen iets duurder dan een desktop computer. Dus met andere woorden: voor een laptop van dezelfde kracht als een desktop betaal je meer.
  • Upgraden: Upgraden van een laptop beperkt zich hoofdzakelijk tot het eventueel bijplaatsen van wat extra RAM. Zelfs wanneer je beslist uw laptop te upgraden dien je hem meestal op te sturen naar de fabrikant.
  • Comfort: Een desktop computer heeft hogere comfortmogelijkheden dan een laptop.
  • Schadegevoeligheid: Een laptop wordt veel meegenomen, daardoor bestaat een grotere gevoeligheid voor transportschade.
  • Beveiliging: Een ander niet te onderschatten nadeel aan de draagbaarheid van een laptop is dat de mogelijkheid bestaat dat uw systeem gestolen wordt bij een moment van onoplettendheid.

Wanneer u bij deze beslist om een laptop te kopen is het belangrijk in gedachte te houden dat het gewicht een belangrijke rol speelt. Aangewezen bij een laptop om een goede mobiliteit te garanderen is niet veel zwaarder te gaan dan een 2-tal kg.

Wanneer u met de gedachte “ik wil een computer kopen” speelt, hoop ik u met dit artikel een iets beter beeld te hebben gegeven van de mogelijkheden die u heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.