Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Advies bij het kopen van een piano?

piano kopen
Veel mensen vinden muziek in hun leven zeer belangrijk. Denk alleen al aan schilders en bouwvakkers die de hele dag door de radio hebben aanstaan. Het helpt je de dag door, het ins vermakelijk en ontspannend. De meeste mensen houden zich alleen maar bezig met muziek door ernaar te luisteren, maar sommigen bespelen zelf een instrument. Als je bijvoorbeeld piano wilt leren spelen is het natuurlijk aan te raden zelf een piano thuis te hebben staan waar je op kunt oefenen. Veel pianoleraren kunnen gewoon bij je thuis pianolessen geven en dat is uiteraard wel zo gemakkelijk.

Welke piano koop ik?

Allereerst moet je natuurlijk weten wat voor soort piano geschikt is om aan te schaffen. Zo kun je onder andere kiezen uit een vleugel, een rechtopstaande piano, maar ook een digitale piano of een keyboard kopen behoort tot de mogelijkheden. Een vleugel produceert verreweg het mooiste geluid, vleugels worden bijvoorbeeld altijd gebruikt door pianisten bij een pianoconcert. Het grote nadeel van vleugels is dat ze behoorlijk aan de prijs zijn. Als je gewoon wat wilt leren spelen is kun je beter een normale piano kopen. Maar ook een digitale piano of een keyboard is uiteraard een optie als je piano wilt leren spelen. Een en ander hangt uiteraard af van het budget dat je tot je beschikking hebt.

Pedalen zijn belangrijk

Een normale piano heeft twee pedalen, een keyboard heeft in de meeste gevallen maar een pedaal. De pedalen van een piano zorgen ervoor dat het geluid gereguleerd kan worden. Als het linker pedaal wordt ingedrukt dan klinkt het geluid wat achter. Het rechterpedaal zorgt er juist voor dat het geluid wordt harder klinkt, wat voller wordt. De linker pedaal van de piano zorgt ervoor dat het geluid wat zachter wordt omdat de hamerkoppen dan wat dichterbij de snaren zitten.

Voorkom geluidsoverlast

Omdat pianospelen behoorlijk wat geluid met zich meebrengt, zijn veel piano’s, vooral digitale piano’s en keyboards voorzien van een ingang voor een koptelefoon. Op die manier kun je vrijuit spelen zonder dat andere gezinsleden of de buren er veel last van hebben. Maar er bestaan tegenwoordig ook vleugels waar de mogelijkheid bestaat om een koptelefoon aan te sluiten.

Metronoom is een handig hulpmiddel

Een metronoom is een handig hulpmiddel om te leren in de maat te spelen. Met een metronoom kan een bepaald tempo worden aangegeven als houvast als je wilt leren piano spelen. Naast mechanische metronomen bestaan er ook elektronische uitvoeringen. De metronoom wordt ook veel gebruikt tijdens pianolessen om te testen een student het tempo weet vast te houden tijdens het piano spelen.

Linkruil.org

Comments are closed.