Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Apple betaalt mogelijk 450 miljoen voor e-booksfraude

Fabrikant Apple is natuurlijk vooral bekend van technische apparaten zoals de iMac, iPad en de veel verkochte iPhone modellen. Het bedrijf behaalt goede resultaten en doet het zeer redelijk op de beurs, maar komt ook wel eens negatief in het nieuws. Zo is Apple verwikkeld in veel patentzaken met Samsung en moet het bedrijf een boete betalen van 450 miljoen dollar.

De rechtszaak loopt al een geruime tijd maar de Amerikaanse fabrikant is nu akkoord gegaan met het betalen van een schikking. Er wordt ruim 450 miljoen dollar betaald omdat er afspraken zijn gemaakt over de prijzen van e-books. Het grootste deel van dit bedrag, 400 miljoen dollar, is bedoeld om consumenten tegemoet te komen.

Zij hebben namelijk te veel betaald voor digitale kinderboeken en andere soorten e-books. Het is vooralsnog onduidelijk of Apple het gehele bedrag gaat neertellen. In augustus vindt er een tweede zaak plaats en deze is hiervoor bepalend. Het zou namelijk kunnen gebeuren dat het bedrag naar 70 miljoen euro wordt bijgesteld waarvan consumenten slechts 50 miljoen ontvangen.

Eerder werd al duidelijk dat Apple een schikking had geaccepteerd. Toen was echter nog onbekend voor welk bedrag de firma had geschikt. In totaal werden er afspraken gemaakt met vijf Amerikaanse uitgevers. Of deze nog vervolgd worden is op dit moment onbekend.

Linkruil.org

Comments are closed.