Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De pooltafel als ouderwets tijdverdrijf

Wanneer men het heeft over poolen dan wordt het altijd nog gezien als een ouderwetse sport die oude mannen in de kroeg spelen. Dit beeld klopt totaal niet met de werkelijkheid. Het spel wordt nog wel veel gespeeld in de plaatselijke cafés maar je ziet ze ook steeds vaker terug bij bedrijven en particulieren.

Wat is poolen

Pool is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Het is ook al enige tijd populair in Nederland en België, vooral onder jongeren. Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat ofwel pocket zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.

Pooltafel kopen

Een pooltafel kopen doe je bij een echte specialist. Het is een prijzige aankoop en dan wil je zeker weten dat het goed is. Een voorbeeld van een echte specialist op het gebied van pooltafels is Van den Broek biljarts uit Amsterdam. Deze speciaalzaak heeft een groot assortiment aan pooltafels. Een pooltafel kopen bij Van den Broek kun je zowel online als in de winkel doen. Dankzij het uitgebreide advies en informatie maak je altijd de juiste keus.

Het alternatief is carambole

Carambolebiljart is een vorm van biljart, en in het Nederlands de variant die meestal bedoeld wordt met de term ‘biljart’. Een carambole wordt gemaakt door met de speelbal de twee andere ballen te raken. Het carambole-biljartspel wordt gespeeld met drie ballen. Om tussen de twee witte ballen een onderscheid te maken, is één van de twee gemarkeerd met twee tegenoverliggende zwarte stippen of zwarte of rode cirkeltjes, of is één bal volledig geel gekleurd. De biljarttafel is rechthoekig en het speelvlak is tweemaal zo lang als breed. De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk caramboles te maken, dat wil zeggen dat de speelbal beide andere ballen geraakt heeft. Elke speler heeft een eigen speelbal.

Linkruil.org

Comments are closed.