Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De stranden van Nederland

Ondanks dat Nederland relatief gezien klein is, de stranden van Nederland hebben toch allemaal hun charmes. Er zijn zowel stranden aan de kust met de zee, als stranden die meestal kunstmatig zijn gemaakt door mensen in het binnenland. Het hele jaar door zijn de stranden van Nederland populaire bestemmingen voor dagjes of middagen uit. Zeker wanneer de temperatuur begint op te lopen zijn er vooral veel Duitse toeristen te vinden. Nederlanders gaan ook dagen met veel wind graag naar het strand, om lekker uit te waaien met het gezin en/of de hond(en) of om sportief bezig te zijn.

De stranden van Nederland op populariteitsniveau

Als we alle stranden aan de kustlijn meetellen zijn dit er al eenendertig in Nederland. Behoorlijk veel voor zo’n klein landje. Daarvan hebben we op basis van de meeste Google zoekopdrachten in 2013 naar de stranden van Nederland een top tien samen gesteld.

  1. Scheveningen;
  2. Zandvoort;
  3. Hoek van Holland;
  4. Renesse;
  5. Bloemendaal;
  6. Kijkduin;
  7. Domburg;
  8. Rockanje;
  9. Terschelling;
  10. Vlissingen.

de stranden van nederland

Recreatie op de stranden van Nederland

Op het strand wordt er niet alleen in de zon gebakken, zandkastelen gebouwd en een frisse duik in de zee genomen, ook voor recreatie doeleinden is het strand erg populair. Typische sporten die op het strand worden uitgeoefend zijn bijvoorbeeld blokarten (strandzeilen), strandvolleybal, boogschieten, powerkiten of outdoor lasergamen. Niet alleen de zomer is hier geschikt voor, juist in het najaar en de winter staat er vaak een goede wind waardoor de activiteiten beter uitgevoerd kunnen worden. Gezellig om met een groep vrienden te doen, op een familiedag of wellicht zelfs met het bedrijfsteam.

Linkruil.org

Comments are closed.