Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Evolutie van de digitale piano

Ben je op zoek naar een geweldige digitale piano ? In dat geval ben je zeker niet alleen. In een wereld waarin we voortdurend op weg zijn, hebben we piano’s nodig die zich aanpassen aan onze levensstijl, en ze moeten daarnaast ook nog dezelfde geweldige kwaliteit en geweldige functies hebben als traditionele piano’s.

Hier vind je een interactieve vergelijkingsgids die enkele van de populairste piano’s toont die vandaag op de markt zijn. Je vind hier een grote verscheidenheid aan merken en modellen, piano’s met maar 61 toetsen tegenover piano’s met 88 toetsen, het gewicht en de prijs van elke piano, en zelfs de gemiddelde beoordeling van elke piano volgens klanten.

Evolutie Piano

De evolutie van de piano als instrument heeft veel ontwikkeling doorgaan doorheen zijn geschiedenis. Het is zeker één van de meest interessante instrumenten ooit gemaakt, zo niet het meest populaire. Het is algemeen aangenomen dat de piano bedacht en ontwikkeld is door de Italiaanse instrumentenmaker Bartolomeo Cristofori di Franscesco in de 18de eeuw, en sindsdien woonsten, speelhallen en concertzalen over de hele wereld opvrolijkt.

Er zijn veel verschillende soorten piano’s, deze worden meestal verdeeld in enkele categorieën, zijnde:

  • buffetpiano’s,
  • vleugels,
  • digitale piano’s
  • en keyboards.

Buffetpiano’s volgen het traditionele concept van het instrument, met trillende snaren die afgestemd kunnen worden. Je hebt spinet-, console-, studio- en staande piano’s. Vleugels omvatten alle vleugelpiano’s en hebben een groter scala aan toetsen.  In deze categorie vinden we de

  • babyvleugel,
  • mediumvleugel,
  • en de salonvleugel,
  • en tenslotte de concertvleugel welke de grootste is.

Digitale piano’s en keyboards bezitten veel gelijkaardige elementen, met uitzondering dat ze elektrisch zijn en een heel scala aan vooraf bepaalde geluiden bezitten, welke opgeslagen zijn in het instrument. Digitale piano’s worden op dezelfde manier gebouwd als staande piano’s, maar zijn lichter en hebben geen trillende snaren. Keyboards hebben in het geheel geen poten en zijn heel makkelijk draagbaar.

Linkruil.org

Comments are closed.