Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Gitaarstaat Californië

In de overbekende song ‘Hotel California’, gezonden door de Eagles zijn er al gitaren te horen. Maar de Amerikaanse staat Californië heeft ook inderdaad wel wat met gitaren. Eigenlijk is de gitaar in alle staten van de Verenigde Staten wel populair en is de gitaar in veel Amerikaanse muziekstijlen te horen. Denk aan countrymuziek, westernmuziek, folk en bluegrass. Maar wat maakt Californië specifiek tot een gitaarstaat? Dat is het feit dat in Californië relatief veel gitaarbouwers zijn. Soms van onbekende merken, maar de meest bekende gitaarmerken produceren hun gitaren in de staat Californië. Een van werelds oudste gitaarbouwers, Rickenbacker is in Californië gevestigd, evenals Taylor gitaren en ook Fender doet gedeeltelijk wat in Californië. Een zeer gerenommeerde gitaarbouwer uit Californië is Santa Cruz.

Gitaarbouwer Santa Cruz

De Amerikaan Richard hoover richtte in 1972 de Santa Cruz Guitar Company op. Hier werden zowel gitaren als mandolines geproduceerd. Maar als snel werden de Santa Cruz gitaren veel populairder dan de mandolines, waarna het bedrijf zich in 1976 alleen ging toeleggen op gitaren. En wat voor gitaren! Een Santa Cruz gitaar mag toch wel één van de meest authentieke gitaren worden gezien. Niet allemaal, maar veel Santa Cruz gitaren worden met de hand gemaakt. Er geldt ook een heel beperkte productie. Jaarlijks rollen er niet meer dan 800 Santa Cruz gitaren van de band.

Wat maakt de Santa Cruz gitaar zo bijzonder?

Niet alleen het feit dat een Santa Cruz gitaar in beperkte oplage en handgemaakt wordt, maakt de gitaar exclusief. Het is ook de klankkast met metalen snaren die een uitstekend volume en geluid produceren en het gebruik van exclusieve materialen, zoals palissander, mahonie en spar. Wil je een Santa Cruz gitaar? Trek dan wel je portemonnee, want de prijs voor standaardmodellen begint bij € 4.000,-. Hiervoor krijg je dan wel één van ’s werelds beste gitaren.

Linkruil.org

Comments are closed.