Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het kiezen van een geschikte handpop.

U wilt een poppenvoorstelling geven aan uw eigen kinderen bij een verjaardagsfeest of een andere gelegenheid? U of een van uw kinderen wil leren buikspreken? Bent u leerkracht in het basisonderwijs en zoekt naar middelen om delen uit de leerstof te illustreren? Een handpop kan een mooi middel daarvoor zijn.

Er zijn veel gelegenheden om deze mooie art uit te oefenen. Kinderclubs, familiefeesten, bruiloften enzovoort. Als je kleine kinderen om je heen hebt heb je een al een mooi publiek om mee te beginnen

In mijn webwinkel zijn verschillende soorten handpoppen verkrijgbaar die heel goed als buikspreekpop kunnen dienen. Het onderscheid tussen een handpop en een buikspreekpop is niet zo scherp. Bij elke pop waarbij de mond beweegbaar is, is het mogelijk om te buikspreken en een schijndialoog te voeren met de pop.

Het is niet perse nodig om te kunnen buikspreken. De benen van de handpoppen die in mijn webwinkel verkrijgbaar zijn afneembaar en zo zijn de poppen ook geschikt om te gebruiken als grote poppenkastpop, al dan niet met het gebruik van armrods. De handpoppen van handpoppen.net zijn nergens anders in Nederland verkrijgbaar.

Welke handpop zal ik kiezen? Dat is een belangrijke vraag. Zeker als de handpop voor buikspreekacts gebruikt gaat worden moet je je afvragen welk karakter de handpop zal krijgen. Welke eigenschappen zal mijn handpop hebben? Is hij vrolijk, serieus, een beetje brutaal? Of een mix van deze eigenschappen. Mijn ervaring is dat het karakter van een handpop meer vorm krijgt naarmate je meer met de handpop oefent, hetzij als buikspreekpop of als poppenkastpop. Mijn handpop Kennie bijvoorbeeld die ook in de webwinkel te koop is heeft een rustig en vriendelijk karakter maar hij kan af en toe ook heel bijdehand zijn. Ik gebruik hem vaak bij groepen kinderen tussen 5 en 10 jaar oud.

De handpoppen in mijn webwinkel zijn geschikt voor beginnende poppenspelers en makkelijk te hanteren.

Linkruil.org

Comments are closed.