Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Iedereen kan piano spelen

Als je voor het eerst een piano ziet met alle witte en zwarte toetsen denk je piano spelen dat ga ik  nooit leren. Veel mensen denken dat piano spelen heel erg moeilijk is om te leren, maar dat wordt vaak ten onrechte beweerd. Als je bereid bent om piano te leren spelen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Als beginner zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met het spelen van akkoorden. Een akkoord is een drieklank van verschillende tonen die worden samen gespeeld. De drie toetsen zijn zo samengesteld dat ze harmonisch in de oren klinken.

De meest simpele liedjes bestaan uit een aantal akkoorden, soms drie, soms vier akkoorden. Wil je dus een simpel liedje kunnen spelen, dan is het leren van akkoorden het begin. Het voordeel hiervan is dat je niet direct noten hoeft te leren lezen.

Bijvoorbeeld het nummer “Het is een nacht” van Guus Meeuwis bestaat uit vier akkoorden, namelijk: Em, C, G, D.  Wil je dus het nummer “het is een nacht” spelen, dan is het leren van deze vier akkoorden voldoende. Zo zijn er tal van andere voorbeelden waarbij een mooi nummer bestaat uit een paar akkoorden.

Heb je altijd al piano willen leren spelen maar dacht je dat je dat niet zou kunnen leren? Dan wil ik je geruststellen! Iedereen is namelijk in staat om piano te kunnen leren spelen zelfs zonder pianoleraar. Op het weblog piano-leren-spelen.eu vind je verschillende tips en trucs om het begin van je pianovaardigheden te ontwikkelen. Zo kun je laagdrempelig beginnen met het piano spelen zonder dure uurtarieven voor een pianoleraar.

Op het weblog van piano-leren-spelen.eu vind je allerlei onderwerpen zoals het leren piano spelen het kopen of huren van je eerste piano, nagespeelde liedjes, akkoorden, vingeren zettingen en veel meer. Begin daarom vandaag met piano leren spelen en ontdekt dat piano leren spelen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Soms is een zetje in de goede richting nodig om ergens aan te beginnen.

Ga naar piano-leren-spelen.eu.

Linkruil.org

Comments are closed.