Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Michiel Slot: een chef met passie

Michiel Slot, de huidige chef-kok van het Restaurant Lof in Gent, is allesbehalve een groentje in de keuken. De meest gelauwerde restaurants tot zelfs sterrenrestaurants maakten hem tot de chef die hij nu is.

Vroeg begonnen is half gewonnen

De Nederlander komt oorspronkelijk uit Leeuwarden. Toen hij 16 jaar oud was, ontdekte hij zijn passie voor koken en startte hij met zijn opleiding. Twee jaar lang kookte hij dag in, dag uit, met zijn grote droom in zijn achterhoofd: een chef van een prestigieus restaurant worden. Eenmaal per week ging hij naar school en vier dagen in de week mocht hij die theorie omzetten in de praktijk. Op jonge leeftijd al mocht Slot ervaring opdoen in verschillende hotels en restaurants.

Tijd voor het echte werk

Toen hij zijn opleiding met verve beëindigd had, mocht hij meteen beginnen als chef de partie. Zijn eerste job was meteen ook een ware uitdaging. Als verantwoordelijke van een hele afdeling, kookte hij in de keuken van Landgoed Lauswolt, een hotel in Friesland. Het hotel bestond uit 65 kamers, een uitgebreide wellness, een imposante golfbaan én een restaurant met een Michelinster. Het restaurant, de Heeren van Harinxma genaamd, was voor Michiel Slot een harde, maar goede leerschool. Vier jaar lang kookte hij er met een glimlach voor chef Marc Van Gulick . Zijn harde werk resulteerde uiteindelijk in het behalen van een nieuwe positie: souschef.

Vier jaar gingen voorbij en Michiel Slot had zin in een nieuwe uitdaging. Samen met chef Marc Van Gulick kreeg hij de kans om te koken in restaurant de Hoefslag. Drie jaar lang was hij in dit restaurant in dienst. Ook met dit restaurant behaalde in het verleden een en twee Michelinsterren.

Restaurant gent calling

In mei 2011 kreeg Michiel Slot een belangrijk telefoontje van Sandton. De hotelketen had net een nieuw hotel ingericht in Gent en wou dat een echte topchef de touwtjes in handen nam in hun restaurant gent. Michiel bracht een bezoekje aan het restaurant en de stad, en wist meteen dat dit een buitengewone kans was. Hij werd meteen verliefd op Gent. Het pittoreske stadscentrum met de middeleeuwse burcht het Gravensteen en de gemoedelijke cafeetjes charmeerden hem meteen. Enkele gesprekken later was het beslist: Michiel zou de nieuwe chefkok van het restaurant gent worden. Het werd voor hem een nieuwe uitdaging en een gigantische kans om zichzelf te bewijzen. Bovendien mocht hij dit doen in een prachtige omgeving.

Je kan de chef en zijn team zelf aan het werk zien in de open keuken van het kleurrijke restaurant. Het statige gebouw in Louis XIV-stijl is een perfecte mix tussen modern en klassiek, net als Slot. Zo stak hij de klassieker Gentse waterzooi in een nieuw jasje. Alhoewel het restaurant gent nog als relatief nieuw beschouwd wordt, behoort het reeds tot de meest trendy restaurants van de Artveldestad.

Ook zin gekregen om te genieten van Michiel Slots keuken? Weerstand bieden heeft geen zin, zijn meesterwerkjes zijn overheerlijk. Je kan hem steeds terugvinden in het Restaurant Lof in Gent of als je meer informatie wenst, kan u een kijkje nemen op de site http://www.sandton.eu/sites/restaurantlof/nl/.

Linkruil.org

Comments are closed.