Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Piano kopen of huren?

piano kopen
Veel mensen die piano willen leren spelen of die al piano kunnen spelen, twijfelen of ze een nieuwe piano zullen kopen, een tweedehands piano aanschaffen of dat ze eerst een piano huren.

Tips bij kopen nieuwe piano

Als je van plan bent om een nieuwe piano te kopen zijn een aantal zaken van belang om rekening mee te houden. Welk merk kies je? Welke soort piano schaf je aan? Hoe hoog is je budget? Hoe is de aanslaggevoeligheid van de piano? Allemaal zaken die een rol spelen bij als je een nieuwe piano kopen wil. Om te beginnen is het verstandig om te bepalen welk budget je over hebt voor het aanschaffen van de piano. Zodra je dat weet, kun je je gaan oriënteren in die specifieke prijsklasse. Veel pianisten hebben een bepaald merk piano waar ze absoluut op willen spelen. Aan de andere kant zijn er ook merken waar ze absoluut niet op willen spelen, een en ander is in veel gevallen een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak. Maar het is aan te raden om eens langs een pianowinkel te gaan en daar diverse merken en soorten piano’s uit te proberen. Op een gegeven moment zal je merken dat er een piano uit springt die voor jou heerlijk aanslaat en die mooi klinkt.

Tweedehands piano

Aan een nieuwe piano zit een behoorlijk prijskaartje, onder andere om die reden schaffen veel mensen in eerste instantie een tweedehands piano aan. Voor een nieuwe piano in de middenklasse betaal je toch al snel 10000 euro en dat is een aanzienlijk bedrag. Let er wel op bij de aanschaf van een gebruikte piano dat alles wel naar behoren werkt. Loop dus in rust alle toetsen na en controleer of de aanslag goed is. Voor de rest geldt eigenlijk hetzelfde als bij de aanschaf van een nieuwe piano. Dus ook nu zijn zaken als budget, merk, aanslaggevoeligheid en klank belangrijke factoren om de piano op te selecteren.

Piano huren

Uiteraard is het ook mogelijk om niet meteen een piano te kopen maar er eerst een te huren om te kijken of een piano in huis wel bevalt. Wie weet klagen de buren of vind je pianospelen toch niet zo leuk als in het begin. Zo zijn er wel een aantal redenen te noemen om een piano op een gegeven moment weer weg te doen. In dat geval is het handig als de piano is gehuurd en je deze weer gewoon in kunt leveren na een bepaalde tijd. Dan zit je niet met een dure piano in je maag die je dan weer moet zien te verkopen voor een goede prijs.

Linkruil.org

Comments are closed.