Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Radio via internet

Radio via de ether is zo ouderwets, zo jaren ‘90. De jeugd van tegenwoordig piekert er niet over om de radio aan te zetten. Via elke radio portal kun je alle muziek van over de gehele wereld vinden. Of je gebruikt gewoon Spotify. Dit is zo makkelijk met je telefoon. Daar kan geen gewone radio tegenop vindt de jeugd.

Ergens geef ik de jeugd wel gelijk. Het is gemakkelijk. Maar ik gebruik de radio eigenlijk meer als een soort behangetje. Het is anders zo stil en saai in huis.

Wanneer ik een klusje aanpak, dan is het wel stimulerend om er een gezellig muziekje bij op te hebben. Het strijken gaat drie keer zo snel en stofzuigen kan in de maat van de muziek ook een stuk leuker worden.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat muziek invloed heeft op de smaakbeleving. Vliegtuigmaatschappijen kijken hier zelfs heel serieus naar. Met een bepaalde muzieksoort proberen zij het eten in een vliegtuig toch goed te laten smaken. Ik ben benieuwd of dit helpt.

De beste manier om een taal te leren, is om native speakers de taal te horen spreken. Dan is het fijn dat je radiozenders van de gehele wereld tot je beschikking hebt. Daar kunnen de radio portals erg handig zijn zodat je via online radio luisteren een vreemde taal kunt leren.

Ook als je op reis bent, is internet radio, een uitkomst. Je kunt gewoon naar je favoriete Nederlandse zenders luisteren. Het enige wat je nodig hebt, is WiFi en een smartphone. Het kan in principe ook via 3G maar in het buitenland moet je wel even checken wat dan de kosten zijn. Je wordt er niet vrolijk van als je na afloop van je heerlijke vakantie een vette rekening gepresenteerd krijgt door je telefoonproviders. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Linkruil.org

Comments are closed.