Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is de beste online muziekservice die er bestaat (2013)?

Online muziek kopen en luisteren

vandaag de dag zijn er steeds meer muziekservices te vinden die het online muziek afluisteren of kopen aanbieden. Vaak kan je deze muziek dan kopen per stuk of met b.v. een Spotify code. iTunes is mogelijk de bekendste op dit moment, maar er zijn nog veel meer. iTunes is een dienst van Apple waar je muzieknummers kan kopen of hele albums. Het voordeel van iTunes is dat de meeste artiesten vandaag de dag er voor kiezen om hun album in iTunes te releasen. Het nadeel van iTunes is dan weer dat het relatief duur is. Je betaald ongeveer 99 eurocent per nummer en per album ongeveer de 9 euro.

Een andere dienst is Spotify. Spotify heeft een iets ander concept dan iTunes. Bij Spotify moet je een abonnement afsluiten voor een bepaalde tijdsduur. Dit kan vanaf ongeveer 10 euro per maand. Vervolgens kan je alle nummers in hun database beluisteren. Deze database bestaat uit duizenden albums. Verder zijn er playlisten, top-lijsten, populaire muziek en kan je jouw eigen verzamelingen opstellen. Wat dat betreft is Spotify zeker de meest uitgebreide service die er is. Daarnaast vind ik deze service goedkoper, omdat je gewoon een vast bedrag betaald en je vervolgens verschillende soorten muziek kan luisteren en niet alleen de singles of albums die je betaald heb. Je hebt namelijk voor alle muziek betaald.

Het enige punt van kritiek voor Spotify vind ik dat je gelijk een abonnement moet nemen, zodat je er voor langere tijd aan vast zit. Ik ben hier niet zo’n voorstander van en ik bepaal liever zelf wanneer ik ergens voor betaald. Ook daar is een mogelijkheid voor. Je kan bijvoorbeeld een Spotify code van 1 maand bestellen om het te proberen. Dit is een soort prepaid service. Je betaald voor 1 maand en daarna kan je Spotify Premium niet meer gebruiken, mits je weer een nieuwe code koopt. Zulke codes kan je gewoon met iDeal afrekenen, dus voor een ieder haalbaar en betaalbaar.

Er zijn nog meer diensten online zoals Google Muziek of Napster, maar deze zijn allemaal beduidend minder groot als Spotify en iTunes. Google Muziek is zelf nog niet eens beschikbaar in Nederland.

Linkruil.org

Comments are closed.