Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de populaire drankspelletjes van dit moment?

Hoe combineer je spelletjes met drank?

Als je gezellig een avond wilt drinken met wat vrienden dan hoef je niet altijd de deur uit, gezellig thuis een biertje doen is natuurlijk ook gezellig – vooral als je er een drankspelletje van maakt. Drank wordt door jongeren veel gebruikt bij spelletjes, denk bijvoorbeeld aan kaartspellen. Wanneer de speler verliest of wint, dan moet deze een slok nemen of het hele flesje bier leegdrinken. Welke drankspelletjes zijn er nu eigenlijk, en hoe zit het met de regels van deze spellen?

Drankspelletjes voor minimaal twee personen

Er zijn veel verschillende drankspelletjes. De meeste spellen worden op een beschoten avond bedacht, en vaak daarna gedeeld op andere feestjes. Een drankspel dat op dit moment veel populariteit kent is Stef Stuntpiloot, gebaseerd op een kinderbordspel. Hierbij is het de bedoeling de fiches te behouden, deze kun je kwijtraken wanneer het vliegtuig op het bordspel niet jouw kippenhok passeert. Raak je de fiches kwijt, dan moet je een of meerdere slokken nemen. De regels van Stef Stuntpiloot zijn ook te vinden op www.drankspelletjes.net.
Een ander drankspel voor minimaal twee personen is schaken of dammen. Voor elk stuk dat je kwijtraakt moet je een shot nemen, of een slok bier achteroverslaan.

Drankspelletjes voor een hele groep

Heb je veel vrienden over de vloer en zijn jullie klaar om de avond nog gezelliger te maken? Kies voor een drankspelletje dat je met een hele groep kunt spelen, want zo kan iedereen die aanwezig is ook deelnemen aan het spel.

Negenennegentig is een kaartspel dat met meerdere spelers wordt gespeeld, en is een van de bekendere drankspelletjes. Iedere speler krijgt vier kaarten aan het begin van de spelronde. De kaarten hebben hierbij dezelfde waarde als bij 21 of Blackjack. Iedere speler legt elke beurt een kaart op tafel, en noemt hierbij de waarde van de kaart. De volgende speler doet hetzelfde, maar telt hierbij het aantal punten dat al op tafel ligt op. Wie als eerst boven de negenennegentig scoort moet een slok of shot nemen.
Zap de neger is een ander drankspelletje dat populair is onder grote groepen. Met een televisie, wat shotglazen en een dobbelsteen kom je al heel erg ver. De speler moet de dobbelsteen gooien, en het aantal ogen dat de dobbelsteen aangeeft staat gelijk aan het aantal televisiezenders dat de speler door moet. Is er een ‘neger’, of in beschaafd Nederlands een getint persoon, in beeld, dan moet de speler een shot nemen. Zijn er meerdere getinte personen op het beeld aanwezig, dan moet de speler net zo vaak shotten als het aantal personen.

Linkruil.org

Comments are closed.