Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Aanpassingen voor leasen in 2014

Dit jaar zal voor zowel werknemers en werkgevers een behoorlijke verzwaring van de lasten opleveren. Dit komt onder andere door het nieuwe staffelsysteem van de bijtelling, het aangepaste tarief voor BPM en het stopzetten van vrijstelling voor wegenbelasting. 

Het is een plotselinge ommekeer vergeleken met het jaar 2013. Waar vorig jaar nog in het teken stond van duurzaam en zuinig rijden, ligt nu de focus vooral op lastenverzwaring. Dit ondanks de veelbelovende cijfers uit 2013: Een fikse daling van de CO2 uitstoot en een groot deel (60%) van autorijders die hebben gekozen voor zuinige auto’s.

Geen vrijstelling meer

Vorig jaar werd zuinig en duurzaam autorijden flink aangemoedigd door de overheid. Vooral in de portemonnee van de consument was dit merkbaar: Voor zuinige auto’s hoefde geen bijtelling betaald te worden. Dat is natuurlijk een goede motivatie voor mensen om een zuinige auto aan te schaffen. Echter, dit is in 2014 niet meer van toepassing.  Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting is vervallen in 2014. Alleen auto’s met een lage CO2 uitstoot (lager dan 50 gram per gereden kilometer) hebben tot en met 2015 nog recht op vrijstelling. Dit zijn eigenlijk alleen maar elektrische auto’s, dus bestaat de kans dat deze auto’s populairder worden onder de Nederlandse autorijder.

Gestegen consumentenprijs

Verder is de prijs voor een auto aanschaffen of leasen gestegen in 2014. Dit komt vooral door het nieuwe staffelsysteem van bijtelling en door een aanpassing in het BPM tarief. De prijs zal met een krappe duizend euro stijgen voor 75% van alle auto’s. Bij het andere kwart zal de prijs dalen met ruim 400 euro. Deze daling weegt echter niet op tegen de forse stijging. Op het gebied van salarisadministratie en salarisverwerking zal goed moeten worden gekeken naar deze veranderingen.

CO2 tarieven en grenzen

Volgend jaar zal er geen verschil meer zijn tussen diesel en benzine auto’s. De limieten voor CO2 uitstoot en de bijbehorende bedragen zullen gelijkgesteld worden. Deze limieten zijn al iets verder opgeschoven, dus deze aanpassing heeft ook in het komende jaar al invloed.

Linkruil.org

Comments are closed.