Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Accountants verklaring

Het is niet voor ieder bedrijf noodzakelijk om een accountants verklaring te hebben. Hier zijn namelijk speciale regels voor opgesteld. Er zijn drie criteria en als uw bedrijf aan minimaal twee van de drie criteria voldoet dan heeft u een accountants verklaring nodig. De criteria zijn als volgt:

  • De omzet is meer dan 12 miljoen euro
  • Er zijn meer 50 vaste personeelsleden in dienst
  • De waarde van de activa is meer dan 6 miljoen euro

Een accountants verklaring is een verklaring van een registeraccountant of accountant-administratieconsulent die is bijgevoegd bij een overzicht met financiële informatie. In veel gevallen is het overzicht met financiële informatie een jaarrekening. De uitvoeringsstandaarden zijn door de beroepsorganisatie van accountants ook wel de koninklijke NBA genoemd vastgesteld.

Accountants verklaring door een specialist

Bij Astrium accountants wordt de financiële informatie op vele aspecten getoetst. Verder worden de cijfers op uitvoerige wijze gecontroleerd. Als de financiële informatie klopt en de cijfers op orde zijn dan wordt er een accountants verklaring afgegeven. Zoals hierboven benoemd is de accountants verklaring alleen noodzakelijk als het bedrijf aan minimaal twee van de drie criteria voldoet. Het is ook mogelijk om de accountants verklaring vrijwillig uit te laten voeren. Door dit te doen geeft u een signaal af naar bijvoorbeeld de aandeelhouders. Verder staat u ook sterker als u bijvoorbeeld een financiering bij de bank wil aanvragen omdat de bank dan weet dat de cijfers kloppen omdat ze zijn na gekeken door een objectieve en professionele accountant.

Meer informatie

Voor meer informatie op het gebied van een accountants verklaring kunt u naar de site van Astrium accountants. Op de site kunt u ook de contactgegevens van Astrium accountants vinden. Het is mogelijk om contact op te nemen door te bellen, mailen of door het contactformulier in te vullen. Astrium accountants helpt u graag met uw vragen.

Linkruil.org

Comments are closed.