Er is geen organisatie te noemen, buiten een paar logische uitzonderingen om, natuurlijk, waar zoveel administratieve rompslomp bij komt kijken als binnen de organisaties die met het onderwijs te maken hebben.
Een onderwijs accountant is hier zeker geen overbodige luxe. Neem als eerste voorbeeld, gewoon het eerste wat in me opkomt, bijvoorbeeld eens alles wat bij één enkele leerling komt kijken. Alle administratie, alle gegevens die verwerkt moeten worden. Ook de financiële gegevens. Een onderwijs accountant helpt de onderwijsinstelling wegwijs te geraken in de doolhoven die alle administratie en het verwerken hiervan met zich meebrengt.
Zoveel meer facetten die een onderwijs accountant kunnen gebruiken
Ook iedere docent neemt administratie mee. Zij moeten loon ontvangen. Hoeveel uren werken zij, wat doen ze ernaast en wat is hun leeftijd en wat zijn hun eventuele toeslagen? De onderwijs accountant helpt op alle gebieden, om geen fouten te maken binnen dit soort cruciale dingen.
Er zijn nog veel meer facetten om rekening mee te houden. Denk aan uitstapjes die gemaakt en bekostigd moeten worden. Of alle spullen die aangeschaft moeten worden, doorlopend eigenlijk, binnen de organisatie. Dat is op scholen ook continu van toepassing. Het zijn soms simpele, kleine uitgaven zoals potloden of penselen, maar soms ook gigantisch grote uitgaven zoals de aanschaf van smartboards of computers. De onderwijs accountant geeft inzicht in wat er uitgegeven kan worden en waar er op gelet moet worden.
Op transparante wijze uit handen
Ook onderhoud van één of, in vele gevallen, meerdere gebouwen brengt een hoop kosten en administratie met zich mee. Wat is het makkelijk als de onderwijs accountant al deze administratieve bergen van gegevens voor u uitzoekt, er een weg in vindt en het oplost. Uiteraard zal de onderwijs accountant het duidelijk communiceren zodat het ook voor u als onderwijsorganisatie allemaal transparant en duidelijk is wat er gebeurt binnen de administratie van uw organisatie.