Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Autoverzekering laten afsluiten door ouders

beginnend-bestuurderHet komt regelmatig voor dat ouders aanbieden om de autoverzekering op hun naam te zetten. De gedachte is vaak dat kinderen een stuk minder premie moeten betalen. Onder de 25 jaar oud ben je een beginnende bestuurder en voor de meeste autoverzekeringen een risicogroep. Je moet hierdoor een extra hoge premie betalen of je wordt soms zelfs geweigerd door een autoverzekering. Dit is de reden dat veel ouders erover nadenken om hun kind op een eigen naam te verzekeren. Hierdoor kunnen kinderen ineens wel verzekerd worden bij een goedkope autoverzekering en ze betalen een stuk minder premie. Uiteindelijk halen ze zo meerdere voordelen uit een autoverzekering voor een beginnend bestuurder dan uit een gewone autoverzekering. Maar is het eigenlijk wel verstandig om een autoverzekering te laten afsluiten door ouders?

Auto op naam van ouders

Als eerste mag de auto niet op naam van de kinderen komen te staan. Alleen de eigenaar van de auto kan een auto verzekeren. Mocht je kind een auto kopen dan moet de auto dus op de naam van de ouders komen te staan. In eerste instantie moet dat geen problemen opleveren, maar als een kind ruzie krijgt thuis dan vormt dit wel een probleem. Theoretisch gezien is de kind niet eigenaar van de auto ondanks dat de auto misschien door het kind zelf betaald is. Het kind kan zo nooit aanspraak maken op een auto. Daarbij is de ouder verantwoordelijk voor de auto als deze in gebruik is. Als er geen APK wordt uitgevoerd dan wordt de ouder hierop aangesproken. Dit is ook zo bij het niet betalen van de wegenbelasting of het rijden van bekeuringen. De bekeuringen bij een flitspaal komen allemaal op naam van de ouders. Dit is een risico waar een ouder even goed over na moet denken.

Schade rijden bij een verzekering op de naam van de ouders

Statistisch gezien maken beginnende bestuurders veel meer schade dit is dan ook de reden dat ze meer premie betalen. Dit betekend alleen niet dat de jongeren verzekerd zijn als ze schade maken. Als er schade wordt gereden dan wordt er een onderzoek uitgevoerd door de autoverzekering. Er wordt gekeken naar wie nu werkelijk de regelmatige bestuurder van de auto is. Als de autoverzekering erachter komt dat de auto regelmatig wordt bestuurd door een ander dan wordt de schade niet vergoed. Het is dus een groot risico om beginnende bestuurders regelmatig in een auto te laten rijden. Het is altijd verplicht om je kind op te geven als regelmatige bestuurder van de auto aan de verzekering. Als dit niet gebeurd dan heeft dit dus grote gevolgen.

Je kind kan geen no-claim opbouwen

Een belangrijk puntje van aandacht is dat je kind geen no-claim kan opbouwen. Zodra je kind een eigen autoverzekering gaat afsluiten begint hij direct op de hoogste ladder. Het voordeel van de afgelopen jaren wordt zo al snel weer ingehaald omdat je kind voor de verzekering een beginnend bestuurder is. Zelfs als je kind constant met jouw auto heeft gereden blijft je kind een beginnend bestuurder voor de autoverzekering. Het is dus slim om altijd direct een jongeren autoverzekering voor een beginnend bestuurder af te sluiten. Loop geen risico dat je schade niet vergoed wordt en laat je kind direct een no-claim opbouwen.

Linkruil.org

Comments are closed.