Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Autoverzekeringen en autoverzekeraars in Nederland

Iedere auto waar in gereden wordt, priv├ę of voor het werk moet zijn verzekerd. Een autoverzekering is verplicht in Nederland als je met een auto op de openbare weg gaat rijden. Er zijn echter nogal wat autoverzekeraars die diverse autoverzekeringen aanbieden en door het enorme aanbod ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Online en offline wordt er gejongleerd met acties en kortingen omdat door de zware concurrentie iedere autoverzekeraar zijn klantenbestand graag wil behouden en uitbreiden en dat hun klanten vooral niet naar de concurrent overstappen.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Hieronder zetten een aantal soorten autoverzekering op een rijtje om wat meer inzicht te verschaffen in de verschillende verzekeringen die u moet of kunt afsluiten als u een auto heeft waarmee u zich op de openbare weg begeeft.

WA verzekering

Een WA-verzekering dekt uw aansprakelijkheid voor de aangerichte schade in het geval u met uw auto schade aan anderen heeft veroorzaakt. Alle autobezitters in Nederland zijn wettelijk verplicht om een dergelijke WA-verzekering af te sluiten.

Beperkt Casco Verzekering

Deze verzekering is een aanvulling op de wettelijk verplichte WA-verzekering. Bij een beperkt Casco Verzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen auto veroorzaakt door gebeurtenissen die in de polisvoorwaarden worden genoemd.

Allrisk verzekering

Een Allrisk verzekering is de meest complete autoverzekering die er is. Deze autoverzekering dekt niet alleen de schade die u anderen toebrengt, maar tevens de schade aan uw eigen voertuig, zelfs wanneer u als schuldige wordt aangewezen.

Inzittendenverzekering

Naast een WA verzekering kan tevens een inzittendenverzekering worden afgesloten. Een inzittendeverzekering is handig als bij een aanrijding niet direct duidelijk is wie er aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade.

Eigen vervoerdekking

De Eigen vervoerdekking is er voor mensen die op regelmatige basis eigen zaken of handelsgoederen vervoeren, bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs en koeriers. Bij deze autoverzekering worden de handelsgoederen meeverzekerd bij de bestelautoverzekering.

Linkruil.org

Comments are closed.