Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beleggen in litecoins

Het beleggen in bitcoins heeft de laatste maanden een sterke toevlucht genomen. Een nieuwe virtuele munteenheid die nog niet zo bekend is dan de bitcoin is de litecoin. De litecoin is het jongere broertje van de Bitcoin. Dit artikel legt uit wat litecoins precies zijn en hoe u erin kunt beleggen.

 

Wat zijn litecoins?

Litecoins is een vorm van virtueel geld, het is een digitale munteenheid. U kunt het niet zoals een euro fysiek in uw bezit hebben en er vervolgens mee betalen. Met behulp van de rekenkracht van computers worden litecoins vrijgegeven. Er is een maximum aantal litecoins vastgesteld, dit aantal ligt op 84 miljoen eenheden. Deze eenheden komen niet tegelijkertijd tijd, er wordt elke dag een beperkte hoeveelheid vrijgegeven. Vervolgens kunnen mensen op zoek gaan naar deze litecoins, dit gebeurt door computers wiskundige formules op te laten lossen. Dit proces van het opsporen van litecoins en het uiteindelijk verkrijgen van de litecoins wordt “minen” genoemd. Minen betekent letterlijk “delven”, met minen wordt dus het virtueel delven van geld bedoeld.

 

Hoe kunt u beleggen in litecoins?

Voordat u overgaat tot het beleggen in litecoins is het belangrijk dat u weet hoe het beleggen in aandelen werkt. Om te leren hoe het beleggen in aandelen werkt, kunt u een cursus beleggen volgen. Als u het beleggen van aandelen onder de knie heeft, dan bent u in staat om te gaan beleggen in litecoins. U kunt gaan beleggen in litecoins, door litecoins aan te kopen op internetmarktplaatsen. Er zijn namelijk grote intermarktplaatsen waar litecoins worden gekocht en verkocht. Echter moet u hierbij, net als bij alle online transacties van particulieren, opletten dat u niet opgelicht wordt.

Een andere manier is om litecoins te gaan “minen” en als u ze verkregen heeft om er vervolgens in te gaan handelen. Het klinkt heel aantrekkelijk om ook zelf op zoek te gaan naar litecoins, echter vergt het verkrijgen van litecoins veel rekenkracht van de computer en de energiekosten kunnen hierdoor aardig oplopen. Ook moet u beschikken over juiste hardware en over bepaalde technische kennis om te kunnen “ minen” . Bovendien hoe meer litecoins er in omloop zijn, hoe moeilijker het wordt om ze te verkrijge, dit komt doordat de formules steeds ingewikkelder worden.

Een andere mogelijkheid die voor iedereen geschikt is, is het beleggen in litecoins via een broker. Een broker is een tussenpersoon die bemiddelt bij de koop en verkoop van litecoins op de beurs.

Het beleggen via een broker is een veilige en betrouwbare manier van het beleggen in litecoins, omdat brokers onder controle staan van financiële autoriteiten. Er zijn diverse brokers waarbij u kunt beleggen in bitecoins, elke broker heeft zo zijn eigen kenmerken. Via deze pagina kunt u brokers vergelijken.

Linkruil.org

Comments are closed.