Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beslaglegging

 

Beslag laten leggen op iemands bezit door een advocaat is een effectief incassomiddel, dat kan worden ingezet wanneer een debiteur blijft weigeren om uw factuur te betalen. Als u als ondernemer al verschillende maatregelen heeft getroffen, maar allen zonder resultaat, dan kan beslaglegging worden ingezet. Door middel van beslaglegging bent u er vrijwel zeker van dat de debiteur alsnog de factuur betaalt, plus de kosten van de beslaglegging.

Hoe werkt beslaglegging?
Beslaglegging zorgt ervoor dat de debiteur geen vermogensbestanddelen aan het verhaal van uw vordering kan onttrekken. Dit wordt ook wel conservatoir beslag genoemd, wat “bewarend” beslag betekent. Dit kan al worden gedaan nog voordat de rechter definitief uitspraak heeft gedaan, dus wanneer u nog geen toewijzend vonnis heeft gekregen voor daadwerkelijke beslaglegging.

Advocaat kan beslagleggen
Wanneer u beslag wilt laten leggen op iemand bezit, dan heeft u een advocaat nodig. Alleen een advocaat kan het verzoekschrift indienen voor beslaglegging. Een deurwaarder of incasso bureau zijn hier niet toe gerechtigd. Een deurwaarder is wel degene die uiteindelijk de daadwerkelijke beslaglegging uitvoert.

De advocaten van e-Legal kunnen snelle beslaglegging voor u verzorgen. Zij hebben dagelijks te maken met beslagleggingen en hebben daardoor ruime ervaring op dit gebied. Daarbij wordt uw verzoek tot beslaglegging met spoed behandeld. Zodra een advocaat het verzoek tot beslaglegging heeft ingediend bij de voorzieningenrechter, wordt vaak binnen enkele dagen het verlof voor beslaglegging verleend.

Kosten voor debiteur
De kosten voor conservatoir beslag leggen bedragen 475 euro. Deze kosten worden in de meeste gevallen volledig verhaald op de debiteur. Bij verhaal van uw vordering worden de kosten voor de beslaglegging voor ongeveer 80 tot 100 procent vergoed.

Voor een volledig overzicht van de kosten voor beslaglegging, kunt u het tarievenoverzicht downloaden. Mocht u aan de hand van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met e-Legal. Hier staat altijd iemand klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

beslaglegging

Beslaglegging is een effectief middel | e-Legal incasso advocaten

Linkruil.org

Comments are closed.