Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bitcoins opnieuw naar recordhoogte?!

handelen in bitcoinsStond de “nieuwe valuta” Bitcoin enige weken geleden nog op een aankoopbedrag van net iets onder de $600 nu is de koers weer als spectaculair aan het stijgen.

Het nieuws dat een bedrijf als Zynga  – een online spellen fabrikant uit de Verenigde Staten die voornamelijk games voor bedrijven als Facebook, Google+ en Myspace maakt-  het betaalmiddel willen gaan introduceren als een optie om de spellen aan te schaffen helpt natuurlijk behoorlijk in het opstuwen van de prijs.

Bitcoins kopen ja of nee?!

De vraagstelling over al dan niet kopen van Bitcoins heeft plaats gemaakt voor, “wanneer zal ik Bitcoins kopen?! Maar hoe zeker ben je van je geld, de lange termijn waarde en wie heeft er nu eigenlijk allemaal de controle over de crypto valuta? Hoewel het er op lijkt dat steeds meer grote internationale bedrijven de Bitcoin accepteren is de enorme koersval van enige weken geleden juist veroorzaakt door het niet meer accepteren van de munt door de Chinese overheid. Wie moet je nu nog geloven als je bitcoins wilt kopen of verkopen.

Is populariteit ook realiteit?!

Des te meer bedrijven de Bitcoin gaan accepteren des te populairder de munt zal worden. Maar zit er ook enig realisme achter?! Welke bedrijf heeft er belang bij dat de munt algemeen geaccepteerd gaat worden zijn er ook bedrijven die juist geen belang hebben bij deze nieuwe munt. Denk hierbij aan banken en leveranciers van goud bijvoorbeeld. Zullen zij er alles aan doen binnen hun mogelijkheid om overheden er van te overtuigen dat de munt fraudegevoelig is en dat er geen centrale controle is.

Geen harde munt in de portemonnee

cash bitcoins kopenNog een vaag punt, je hebt nooit iets tastbaars in bezit. Of je nu investeert in valuta, goud, onroerend goed of zelfs aandelen altijd staat er wel iets tegenover. Maar bij de bitcoin… een paar nullen en streepjes en dat is het. Het enige waar je eigenaar van gaat worden bij de handel in Bitcoins is een stapel bits en bytes die verstopt zitten in je computer.

Maar dat lijkt de investeerders dit maal niet te interesseren. Daar waar elke financieel adviseur altijd kijkt,  wat is nu echt de tegenwaarde van mijn investering lijkt het erop dat de Bitcoin koorts elke drempel weg heeft genomen. En als je alles op een rijtje zet is dat niet eens zo slecht. Speculeren en investeren is tenslotte altijd gebonden aan risico, nou dat neem je met het investeren in Bitcoins zeker. Maar voorlopig is het grootste risico… snel rijk worden! En, zeg eerlijk, wie wil dat nou niet?!

Linkruil.org

Comments are closed.