Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Consolidatie software bespaart u veel werk

Consolidatie software schenkt u financieel inzicht en verslaglegging op groepsniveau. Cijfers vanuit verschillende financiële administraties kunnen worden geïmporteerd en vertaald in professionele rekeningschema’s en rapportages. Dit biedt uw bedrijfsorganisatie vele voordelen als een eenvoudiger kasstroombeheer en een beter financieel overzicht bij bedrijfsgroei, herstructurering en acquisities. Consolidatie software is bij uitstek geschikt voor bedrijven en instellingen die financiële gegevens van verschillende maatschappijen, vestigingen of groepen moeten verenigen in een geconsolideerde balans.

Consolidatie software neemt u veel werk uit handen. U hoeft niet langer met Excel sheets of een andere tool handmatig cijfers op te tellen of cijfers in de juiste volgorde te zetten en zo te presenteren. Dat regelt deze software voor u. Het leidt tot minder fouten bij de financiële consolidatie, een effectiever integratieproces en tijdwinst bij het opstellen van de maand- en kwartaalrapportages. Bekende consolidatiepakketten als IBM CognosController, Oracle HFM en SAP BPC zijn vele malen sneller en doelmatiger dan traditionele boekhoudpakketten.

De administratie automatiseren en volgens een vast stramien werken

Met de juiste consolidatie software kunt u uw financiële administratie automatiseren en volgens een vast stramien te werk gaan. De processen verlopen veel efficiënter en effectiever, met duidelijker informatie van de ene stroom naar de andere. Het is bovendien minder foutgevoelig, daar er in de regel geen fouten in het systeem komen. De consolidatie software stelt u in staat om in een keer al uw rapportages te maken. De
resultatenrekening, balans, maand-, kwartaal- en jaarrapportages kunnen in een keer uitgedraaid worden. Dit zorgt voor een snelle afsluiting van de maand, het kwartaal en het jaar.

Een transparante workflow en productievere werkomgeving

Het gebruik van consolidatie software leidt tot een transparante workflow. Het verschaft helder inzicht in wie wel en niet zijn werk heeft gedaan, waar eventuele fouten zijn gemaakt en wie hiervoor verantwoordelijk is. Een ander belangrijk voordeel is de productiviteitswinst. Uw werknemers zijn veel minder tijd kwijt met het aanleveren en verwerken van allerhande informatie. Het opstellen van bijvoorbeeld een belastingaangifte of een bij de Kamer van Koophandel te publiceren jaarrekening gaat hierdoor veel sneller en beter.

Bent u benieuwd naar de voordelen van consolidatie software voor uw organisatie? Neem dan contact op met onze IT-specialisten. Wij geven u graag advies en staat u deskundig bij een maatgerichte uitvoering en implementatie van deze innovatieve software die voor een doelmatiger bedrijfsvoering zorgt.

Linkruil.org

Comments are closed.