Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De fluctuerende prijzen van zilver en goud

Wanneer we het hebben over goud of zilver, hebben we het vaak over fluctuerende prijzen. Er hoeft ergens in de wereld maar een crisis te ontstaan of de goud- of zilverprijs zakt in elkaar of neemt juist toe. Je kunt naar een goudprijs grafiek kijken om te weten wat de goudprijs doet. De ene keer zul je opmerken dat de goudprijs weer is gestegen en het moment daarop kan deze alweer zijn gedaald. Het zal hierbij niet gaan om grote verschillen, maar er zijn iedere dag wel (minieme) verschillen te constateren. Ook de zilverprijs grafiek is een veel bekeken grafiek.

Er zijn websites die grafieken hebben die vele jaren teruggaan. Soms wel tot 40 jaar. Je kunt naar de grafieken kijk voor euro’s in troy ounce of euro’s per kilo. Ook naar de munteenheden kun je kijken, want in plaats van de euro kun je ook naar de dollar kijken. Meestal lees je op dit soort websites geen specifieke adviezen of je nu wel of niet een aandeel goud moet verkopen of dat je je gouden of zilveren munten moet gaan verkopen. Je vindt er vaak wel tips.

Zilver en goud worden in elk geval wereldwijd verhandeld en zullen altijd in beweging blijven. De koers van zilver en goed komt tot stand door zilver futures. Mensen handelen hier in en hierdoor zal de koers altijd in beweging blijven. De koers zal niet worden beïnvloed door fysieke transacties van zilverbaren. Door het nemen van een zilver future (of een long positie), kan men gokken op de stijging van de goud of zilverprijs. Men kan ook speculeren op de daling van de prijs. In dat geval laat men een future short gaan, zoals men dat in vakjargon noemt. Hierbij verkoopt men zilver of goud (of een ander edelmetaal) welke diegene nog niet in zijn of haar bezig heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.