Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De geschiedenis van online beleggen

De eerste moderne computer werd reeds 1938 geïntroduceerd maar het duurde tot 1975 voordat de eerste personal computer zijn opwachting maakte. De PC was vooralsnog voornamelijk bestemd voor universiteiten, onderzoekers en mensen in het zakenleven. Pas nadat we in 1992 kennis gingen maken van het wereldwijde web met een zoekmachine kwam het gebruik van PC’s in een stroomversnelling.

De beurs doet zijn intrede op het internet

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons leven. We maken met zijn allen dankbaar gebruik van de onuitputtelijke informatiestroom en we vergaren hierdoor steeds kennis. De beurshandel was voor het internet tijdperk voorbehouden aan beurshandelaren en enkele vermogende particulieren, die tegen betaling gebruik maakten van de expertise van banken. Vanaf 1996 echter, werd in de Verenigde Staten het onlinebeleggen via internet populair.

Particulieren nemen het heft in eigen handen

De dynamiek van het beleggen was door het onlinebeleggen totaal veranderd. De tussenkomst van bankiers, zowel bij het verkrijgen van informatie als het uitvoeren van transacties was nagenoeg verdwenen. Particulieren hadden hun eigen beleggingen zelf in de hand, dankzij de schat aan informatie dat het internet hun verschafte. Populaire aandelen werden hierdoor volatiel. De koersen fluctueerden meer dan ooit.

Livestream real time koersen

Vroeger er uitsluitend telefonisch gehandeld worden. De particulier, die toen nog steeds niet over real time koersen kon beschikken had nog steeds een achterstand ten opzichten van beurshandelaren. Eind jaren negentig waren echter gouden tijden voor particuliere beursspeculanten. De koersen stegen jaar op jaar. Het gemis aan real time koersen hinderden de particuliere handelaren niet, want er werd in het algemeen toch wel winst gemaakt. Enige tijd later werd voor de beleggers de mogelijkheid geschapen om op internet aandelen, opties en obligaties te kopen en te verkopen. Hiermee konden ze ook zelf voortaan verifiëren of koop-en verkooporders werden uitgevoerd. Met een betaald abonnement konden de koersen bovendien nu ook live en real time worden gevolgd.

Voor meer beursinformatie kunt u kijken op deze website. U kunt ook een kijkje nemen op de Youtube account van Beursfoon.

Linkruil.org

Comments are closed.