Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De verschillen tussen een fiscalist, boekhouder en accountant

De belastingdienst, aangiften doen, BTW en facturen zijn allemaal onderwerpen waar ondernemers het liefst niet aan denken. Het liefst laten al deze ondernemers deze klusjes allemaal uitbesteden. Maar wat zijn de mogelijkheden hiervan voor ondernemers?

Goedkoop is niet altijd goed

Op heel veel plekken vind je wel een administratie- of accountantskantoor. Voor ondernemers is er dus genoeg keuze als het gaat om hun administratie uitbesteden. Vaak laten beginnende ondernemers hun keuze van een administratiekantoor afhangen van hun budget, of dit verstandig is? Niet echt, want goedkoop betekent niet perse goed en het kan je uiteindelijk alleen maar meer geld kosten als het door een goedkoop kantoor niet goed gedaan wordt.

De verschillen tussen een fiscalist, boekhouder en accountant

Als je graag je administratie en andere zaken die met de belastingdienst te maken hebt wilt uitbesteden dan kan je kiezen voor een boekhouder, een belastingconsulent, een accountant of een fiscalist. Maar wat zijn nou de verschillen hiertussen? Een accountant controleert en corrigeert vaak het werk van een boekhouder, een boekhouder registreert vaak alle inkomsten en uitgaven. Terwijl een belastingconsulent iemand is die fiscaal advies aanbiedt. Een fiscalist daarentegen is gespecialiseerd in de belastingwetgeving, controleert fiscaal de accountant en is gespecialiseerd in belastingbesparende tips. Toch zijn er ook administratiekantoren die op het gebied van bijvoorbeeld fiscaal advies hierbij ook andere diensten aanbieden. Neem nou bijvoorbeeld Doomen & Quist. Doomen & Quist biedt naast fiscaal advies ook diensten aan zoals uw fiscale aangiften verzorgen, het opstellen van bezwaar- en beroepschriften, u begeleiding geven bij het voorbereiden van belastingcontroles en u advisering geven omtrent de ondernemingsvorm van uw bedrijf. Vaak is een boekhouder of een accountant al genoeg maar dit betekent niet altijd dat het even slim is. Daarom is het helemaal fijn als een bedrijf zoals Doomen & Quist alles in één biedt. Zo zijn kantoren die maar een dienst aanbieden niet altijd bezig met veranderingen binnen de belastingwetgeving. Is er dan een belangrijke verandering die deze over het hoofd ziet kan je daar als onderneming al snel onder lijden. Uiteindelijk kan je dit dan niet op een ander schuiven omdat je zelf eindverantwoordelijke blijft.

De toegevoegde waarde van een fiscalist

Een ander woord voor een fiscalist is ook wel een belastingadviseur. Een fiscalist is eigenlijk een specialist op het gebied van belasting. Deze controleert niet alleen je belastingaangifte maar denkt ook met je mee en beoordeelt uiteindelijk ook of er aanpassingen gedaan moeten worden. Niet alleen ondernemingen maar ook particulieren kunnen de hulp van een fiscalist inschakelen. Je kunt hierbij aan situaties denken als een nieuwe woning of reiskosten en het is je niet duidelijk hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Een fiscalist staat meestal niet tegenover maar naast de ondernemer of particulier, dit betekent dat de fiscalist vaak besparende tips heeft als het aankomt op belasting. Dit zoeken ze goed uit en dit laten ze je ook altijd weten. Vaak werken fiscalisten met prijsafspraken in plaats van uurtarieven.

Linkruil.org

Comments are closed.