Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Deurwaarder inschakelen zelfs bij kleine bedragen

Minnelijk incasso

Als je factuur niet betaald wordt dan kan dit voor jouw als bedrijf een financiële strop betekenen. Daarnaast voelt het heel oneerlijk omdat je voor jouw klant echt alles gedaan hebt om een goede dienst te bewijzen en er vervolgens geen enkele euro wordt betaald. Je kan gelukkig wel proberen om jouw geld terug te krijgen via een minnelijk incasso. Hierbij neemt een incassobureau jouw factuur over en wordt er alles gedaan om de factuur als nog te innen. Dit gebeurd allemaal op basis van no cure, no pay en de kosten van het incassobureau worden verhaald op jouw debiteur. Het kost jouw dus helemaal niets en je ontvangt zelf eindelijk het geld van je debiteur.

Minnelijk incasso zonder klanten kwijt te raken

In eerste instantie hoop je er nog met een klant uit te kunnen komen. Simpelweg omdat het een goede klant is of een grote afnemer. Je wil er dus uit kunnen komen zonder een klant kwijt te raken. Doormiddel van een minnelijk incasso kunnen de kosten vaak verhaald worden zonder dat je een klant hoeft kwijt te raken. Een incassobureau kan je in dit traject begeleiden en helpen om alles zo goed mogelijk te regelen. Lukt dit allemaal niet? Dan kan je altijd nog een deurwaarder inschakelen om je factuur via de kartonrechter te verhalen.

Deurwaarder inschakelen zelfs bij kleine bedragen

Vaak wordt er gedacht dat een deurwaarder inschakelen alleen mogelijk is met grote bedragen. Je bent tenslotte veel geld kwijt voor de gang naar de rechtbank. Gelukkig is hier één voordeel in voor jouw als ondernemer. De kosten van een deurwaarder inschakelen kan je verhalen op jouw klant. Als je voor de rechtbank kan aantonen dat je klant gewoon moet betalen omdat de diensten volgens de regels geleverd zijn dan dient jouw klant ook deze kosten te betalen. De deurwaarder zal dit zelf gaan incasseren door bij jouw klant thuis of op kantoor langs te gaan. Je kan zo zelfs kleine bedragen verhalen op jouw debiteur.

Linkruil.org

Comments are closed.