Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Forse daling hypotheekrentes in februari

De hypotheekrentes zijn in februari vrij fors gedaald, zo blijkt uit de maandelijkse Nationale Hypotheekrente Survey van Geldreview. Dat betekent goed nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe hypotheek.

De laagste hypotheekrente is 2,25% en krijg je wanneer je kiest voor een variabele rente. De laagste 5-jaars hypotheekrente daalde van 2,9% naar 2,75%. Op een hypotheek van 2 ton scheelt dit 300 euro bruto per jaar. Ook de laagste 10-jaars rente daalde vrij fors van 3,79% naar 3,65%. De overige laagste hypotheekrentes bleven gelijk. De laagste hypotheekrentes staan op het laagste punt in tien maanden tijd.

Vrij veel hypotheekverstrekkers hebben afgelopen maand hun hypotheekrentes verlaagd. Over de hele linie verlaagden banken hun rentes. De gemiddelde variabele hypotheekrente daalde van 2,8% naar 2,76%. De gemiddeld 20-jaars hypotheekrente kwam voor het eerst onder de 5%. De dalende trend is te zien voor alle looptijden.

Het hypotheekrente verschil tussen het nationale gemiddelde en de laagste hypotheekrente loopt op tot 18,5%. Op een hypotheek van 2 ton is het jaarlijkse renteverschil met het gemiddelde maximaal € 1.372. Consumenten kunnen dan ook fors besparen door te shoppen voor de laagste hypotheekrente.

Geldreview peilt met de Nationale Hypotheekrente Survey maandelijks de hypotheekrentes van 33 hypotheken met NHG. De peiling geeft een indicatie van de hypotheekmarkt en helpt consumenten met het vinden van de goedkoopste hypotheek.

Linkruil.org

Comments are closed.