Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe bereken ik de waarde van mijn klassieke auto?

Of u nu een klassieke auto wilt verkopen, kopen of verzekeren, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het speciale classificatie systeem dat wordt gebruikt voor de waarde bepaling van klassieke auto’s. Dit systeem wordt daarnaast ook gebruikt voor de bepaling van vintage auto’s, oldtimers en collectors items. Onderstaand zullen we dit systeem nader toelichten.

Verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in oldtimers en klassieke auto’s hanteren een speciale waarderingsschaal van 1 tot 6 (in sommige gevallen van 1 tot 4 of 5), waarin auto’s worden geclassificeerd. De schaal geeft de conditie van de auto aan. Een auto in schaal 1 is bijvoorbeeld een uitstekend onderhouden auto, die voldoet aan alle standaarden, verkerend in perfecte staat. Een nummer 6 auto is bijvoorbeeld een auto die alleen nog geschikt is voor zijn onderdelen. Vraagt u zich dus af: wat is mijn auto waard? Op deze manier kunt u een begin maken in de classificatie.

Veel onervaren personen maken de fout om hun klassieke auto hoger te classificeren dan dat deze eigenlijk waard is. Nummer 3 auto’s worden vaak gedemonstreerd op speciale shows en zien er prima onderhouden uit. Echter valt hier niet altijd in te rijden. Wanneer een auto in categorie 1 valt is deze ook motorisch in perfecte staat.

Klassieke auto’s zijn echt een specialisatie op zich en je moet goed in de wereld zitten, wil je op de hoogte zijn van de prijzen. Mocht je een goed onderhouden klassieke auto hebben en de juiste persoon treffen, dan kun je er boven verwachting veel geld voor beuren. Het classificeren van de klassieke auto is daarom één van de meest belangrijke onderdelen.

Linkruil.org

Comments are closed.