Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Huurachterstand | Schakel een advocaat in voor een goed proces

Huren en verhuren. Het blijft een lastig proces. Er zijn dan ook vaak conflicten in deze sector tussen de twee partijen. Door de verschillende belangen die meespelen in deze situatie is het belangrijk dat hier op een juiste manier mee om wordt gegaan. Emoties kunnen hoog opspelen omdat het soms om grote bedragen kan gaan. Woningen, appartementen, bedrijfspanden: het zijn allemaal ontroerende goederen die ontzettend vaak verhuurd worden. Echter rekent de verhuurder in zijn maandelijkse begrotingen ook rekening met de inkomsten van de huur. Als er huurachterstand ontstaat, is het voor de huurder niet altijd mogelijk om de verhuurder hierin tegemoet te komen. In deze situaties is het belangrijk dat er een advocaat ingeschakeld wordt.

 

Waarom een huurachterstand advocaat?

Het is belangrijk dat u in een conflict niet zelf aan de slag gaat. U heeft vaak meer emoties dan u zelf verwacht, die in een situatie als deze komen opspelen. Het is dan ook niet aan te raden om met deze emotionele lading een conflict aan te gaan. In de meeste gevallen wordt dit conflict alleen maar verergerd. Een derde partij weet objectief te blijven en de situatie van diverse perspectieven te bekijken. Hierdoor is de situatie vaak veel sneller opgelost, dan dat u zelf aan de slag gaat. Doordat de huurder en verhuurder beide belangen hebben waar zij zich aan vast willen houden, is er vaak geen overleg mogelijk. Gelukkig weet een advocaat precies hoe hij hierop in moet spelen en hoe de feiten er uiteindelijk voor zorgen dat er een keurige overeenkomst ontstaat.

 

Verdere stappen

Als er niet aan de eerste herinnering wordt voldaan, zijn er verdere stappen nodig. De huurachterstand moet echter wel betaald worden. Als de huurder weigert om te betalen, moet er een juridisch proces worden opgezet. Hierin kan het geld geëist worden of kan er bijvoorbeeld faillissement aangevraagd worden voor de desbetreffende persoon. Ook kan er beslag gelegd worden op het vermogen.

Linkruil.org

Comments are closed.