Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Koers bitcoin: Van piek naar dal, van dal naar piek

De koers bitcoin heeft het laatste jaar een enorme groei, maar ook daling meegemaakt. Bekijk het maar eens over een periode van een jaar en je zal versteld staan van de groei die de koers bitcoin eigenlijk heeft meegemaakt. Als je het mei 2013 vergelijkt met maart 2014 dan zie je dat de bitcoin alsnog een verdubbelde waarde heeft.

De eerste grote piek

In maart 2013 was de koers bitcoin genoteerd op slechts 41 USD. Op dat moment eigenlijk nog steeds een vrij hoge koers, dacht iedereen. Maar in mei 2013 explodeerde de cryptomunt voor de eerste keer. De waarde steeg in sneltempo naar maar liefst 240 USD per bitcoin. Iedereen was er van overtuigd dat de bitcoin koers nog verder zou stijgen, en kocht dus massaal bitcoins aan. Het tegenovergestelde gebeurde echter. Het duurde nog geen maand voordat de koers bitcoin weer gedaald was tot op 82 USD. Nog steeds het dubbele van zijn koers in maart 2013. Sterker nog, de volgende maand stond de koers bitcoin alweer op 182 USD, om dan uiteindelijk gedurende 5 maanden te rusten rond het 100 USD punt.

De tweede piek

Dan kwam november 2013. Velen die nog niet van bitcoins gehoord hadden, kregen de shock van hun leven. De koers bitcoin was gestegen van 100 USD per bitcoin naar maar liefst 600 USD per bitcoin. Niemand kon verklaren waaorm deze piek op eens werd veroorzaakt – want natuurlijk is dit niet, en men vraagt zich dit nog steeds af. De munt stopte echter niet bij 600 USD, maar ging door tot maar liefst 1300 USD per bitcoin.

Eind december begon de tweede grote daling van bitcoin. Ondertussen zitten we rond het 500 USD punt, wat nog steeds het dubbele is van zijn originele piek in mei 2013. Als je dat dus in perspectief plaatst, dan zie je dat de waarde van de munt nog altijd verdubbeld is op een jaar tijd. De vraag is echter wat de toekomst zal brengen, want de huidige transacties draaien eerder om de munt dan om de transactie zelf, c.q. er wordt veelal gespeculeerd op de waarde.

Linkruil.org

Comments are closed.