Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kosten beslag leggen

U maakt als ondernemer wellicht regelmatig mee dat een klant zijn rekeningen niet betaalt, of dit nu met opzet gebeurt of niet. In dat geval kunt u eerst zelf een aantal maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de klant alsnog betaalt. Bijvoorbeeld in de vorm van een betalingsherinnering of een aanmaningsbrief. Wanneer dit geen vruchten afwerpt, dan is het meestal noodzakelijk om zwaardere maatregelen in te zetten die wel het beoogde effect hebben. Een van deze maatregelen is beslaglegging. Beslaglegging is vaak erg effectief en zorgt ervoor dat het verschuldigde bedrag alsnog bij u terecht komt. De debiteur zal immers koste wat kost beslaglegging willen voorkomen.

Procedure
Voordat er beslag kan worden gelegd moet er een verzoekschrift worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank tot het verlenen van verlof voor conservatoir beslag. Dit verzoek wordt ingediend door een advocaat. Pas als het verlof voor beslaglegging is verleend, is beslaglegging mogelijk. Dit is meestal binnen een aantal werkdagen. Een deurwaarder zal dan direct beslag leggen bij de debiteur en onder derden, zoals de belastingdienst, banken en klanten van de debiteur.

De advocaten van e-Legal zijn in staat om snel beslag te leggen, doordat zij hier dagelijks mee te maken krijgen en dus veel ervaring hebben. Daarnaast wordt uw opdracht voor beslaglegging met spoed uitgevoerd.

Het voordeel van beslagleggen is dat de debiteur niet de mogelijkheid heeft om de vermogensbestanddelen waarop beslag is gelegd, te onttrekken aan het verhaal van uw vordering.

Beslaglegging zorgt er in de meeste gevallen voor dat de debiteur tot betaling overgaat. In sommige gevallen is dit echter niet zo. Wanneer deze situatie zich voor doet, dan dient na het beslag leggen een gerechtelijke procedure te worden gestart. Hiermee wordt de debiteur door de rechter veroordeeld tot betaling van uw vordering. Uiteraard kunnen de incasso advocaten van e-Legal ook dit voor u verzorgen.

Wat kost beslaglegging?
De vaste kosten beslag leggen zijn 475 euro. Dit bedrag wordt verhaald op de de debiteur, zodat u zelf niet voor deze kosten op hoeft te draaien. Voor een volledig overzicht van alle kosten kunt u het tarievenoverzicht downloaden.

Linkruil.org

Comments are closed.