Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kosten beslaglegging

Als ondernemer wilt u graag op tijd betaald worden voor de producten en diensten die u levert. Wanneer klanten hun factuur niet betalen, dan kost dit u tijd en energie die u liever in andere zaken steekt. Als u zelf al maatregelen heeft getroffen in de vorm van het sturen van een betalingsherinnering en een aanmaning, maar deze maatregelen hebben niet het gewenste effect, dan kunt u de kwestie het beste overdragen aan een incasso advocaat. Een incasso advocaat kan beslag leggen op iemands bezit, waardoor uw factuur vaak alsnog betaald wordt.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Door middel van beslaglegging wordt voorkomen dat de debiteur vermogensbestanddelen kan onttrekken aan het verhaal van uw vordering. Dit wordt ook wel conservatoir beslag genoemd, ofwel bewarend beslag.

Voor beslaglegging heeft u een advocaat nodig, omdat alleen een advocaat het verzoekschrift voor een beslaglegging kan indienen. De advocaten van e-Legal kunnen beslaglegging voor u verzorgen. Als u in de toelichting bij het indienen van uw incasso vermeld dat u beslag wilt laten leggen, dan neemt een van onze advocaten zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nog voordat de rechter een definitieve uitspraak heeft gedaan, kan er al beslag gelegd worden. Dus nog voordat er een toewijzend vonnis is verkregen kan er al beslag worden gelegd op de bankrekening van de debiteur. Als het toewijzend vonnis is verkregen, dan voert een deurwaarder de feitelijke beslaglegging uit.

Kosten voor debiteur
Het vaste tarief voor conservatoir beslag leggen is 475 euro. De kosten voor de beslaglegging zijn voor rekening van de debiteur zelf. De debiteur draait volledig op voor de kosten van het verschuldigde griffierecht en de deurwaarder. Afhankelijk van de hoogte van de vordering is het honorarium voor de werkzaamheden omtrent de beslaglegging geheel of gedeeltelijk voor rekening van de debiteur. Gemiddeld genomen worden de kosten beslaglegging bij verhaal van uw vordering voor 80 tot 100 procent vergoed.

Voor en overzicht van alle kosten kunt u het tarievenoverzicht downloaden.

kosten beslaglegging

e-Legal incasso advocaten

Linkruil.org

Comments are closed.