Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

LED Inbouwspots plaatsen

In meer de helft van alle huishoudens zijn wel inbouwspots terug te vinden. Of het nu in de woonkamer, gang of keuken is, of je nu een moderne of klassieke smaak hebt, overal zijn inbouwspots terug te vinden.

Tegenwoordig zie je steeds meer LED verlichting verschijnen. Wat een aantal jaren terug nog als duur en lelijk werd bestempeld lijkt anno 2014 toch een veelgevraagd product tijdens verbouwingen of nieuwbouw.  De afgelopen jaren is de kwaliteit van LED extreem vooruit gegaan en door de grotere afname en toepasbaarheid zijn de prijzen gedaald tot een acceptabel niveau.

Inbouwen van LED inbouwspots

Er blijken nogal wat vragen te zijn over het inbouwen van LED inbouwspots. Veel mensen denken dat het inbouwen van een LED spot hetzelfde is als een traditionele halogeen inbouwspot, maar dat is niet zo.  Een halogeenspot verliest 85% van zijn energie aan warmte. U heeft vast wel eens gevoeld hoe ongelovelijk warm halogeenspotjes kunnen worden (hetzelfde geldt voor gewonen gloeilampen.  LED verlichting is veel efficienter in gebruik en wordt mede daarom ook eigenlijk niet warm.

Dit heeft een enorm voordeel tijdens het plaatsen van LED inbouwspots, want je hoeft geen rekening te houden met de warmte. Waar je bij halogeenspots nog ruimte rond het armatuur moet houden zodat de lamp zijn warmte kwijt kan, kunnen LED spots in holtes worden geplaatst die gelijk zijn aan de grootte van de LED spots zelf.  Hierdoor zijn ze enorm ruimte besparend.

Met LED inbouwspots heb je ook geen last van hoge fittingen, zoals de gebruikelijke GU1o fitting, waardoor de meeste inbouwspots met LED verlichting maar een maximale inbouwdiepte nodig hebben van 35MM. Dat noemen we nog eens ruimte besparend!

Meer vragen? Ga naar www.pretmetled.nl

Linkruil.org

Comments are closed.