Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Onafhankelijk advies bespaart je heel veel geld

Wat is nu wijsheid? Onafhankelijk advies van een financieel adviseur, zelf een hypotheek regelen of bij je eigen bank naar binnen stappen.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je je laat adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur je op de lange termijn verreweg het goedkoopst uit bent. Natuurlijk bespaar je flink op de advieskosten wanneer je zelf je hypotheek regelt, echter schuilt er wel een addertje onder het gras.  Je kan namelijk niet zelf een hypotheek afsluiten bij alle geldverstrekkers. In de meeste gevallen zal een geldverstrekker een adviseur verplicht stellen om zaken te kunnen doen, hierdoor loop je het risico dat je niet terecht kan bij de geldverstrekker met  de laagste rente. Nu lijkt een verschil van 0,2% niet zoveel, maar op een annuïtaire hypotheek van €250.000,- scheelt het over de looptijd al snel 9200 euro bruto.  Gemiddeld betaal je voor execution only alsnog rond de 750 euro. Voor onafhankelijk advies zul je gemiddeld 2500 euro kwijt zijn. Je bespaart dus een 1750 euro aan advieskosten waar je daarna 9200 euro meer aan rente zal betalen.

Wat is het verschil tussen een onafhankelijk adviseur en een bank dan? Een bank zal veelal enkel haar eigen hypotheken adviseren. Een uitzondering hierop is SNS. Deze adviseert meerdere geldverstrekkers echter lang niet alle. Op moment van schrijven van dit artikel (26-05-2020) rekent bijvoorbeeld de Rabobank 1,80% rente bij een NHG hypotheek met basisvoorwaarden De rentevastperiode is 20 jaar. Wil je de plus voorwaarden dan betaal je zelfs 1,95% rente. De geldverstrekker met de laagste rente (NHG hypotheek, 20 jaar rente vast)  zit op een rente van 1,42% (HollandWoont en Hypotrust vrij leven) Dit is een verschil van 0,38%. Wederom uitgaande van een annuïtaire hypotheek met een hoogte 250.000 euro zit hier een verschil in van een kleine 19.500 euro.  Dit terwijl de advieskosten voor een doorstromer op 2400 euro liggen. Dit ligt redelijk in lijn met een de advieskosten die een hypotheekadviseur uit Apeldoorn rekent.

Uit dit onderzoek kunnen we dan ook concluderen dat je op de advieskosten kunt besparen wanneer je zelf een hypotheek afsluit, echter betaal je meeste gevallen een veel hoger bedrag aan rente tijdens de looptijd van je hypotheek. Bij de meeste hypotheekadviseurs kun je zonder kosten een eerste oriëntatiegesprek aanvragen. Maak hier gebruik van en bespreek o.a.  met welke geldverstrekkers ze zaken doen en hoeveel ze rekenen voor hun hypotheekadvies. Vergelijk de rentes van deze verstrekkers met de bank waar je je door zou laten adviseren of de geldverstrekker waar je  zelf de hypotheek via execution only kan afsluiten zodat jij een gedegen keuze kan maken.

Voor gedegen hypotheekadvies in Apeldoorn ga je natuurlijk naar Harms & Bakx

Harms & Bskx

De Eglantier 404

7329DL Apeldoorn

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.