Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ondernemingsrecht advocaat inschakelen?

Als ondernemer kom je vele malen in aanraking met zaken omtrent het ondernemingsrecht. Dit kan gaan om het afsluiten van contracten of het overnemen van een bedrijf. Wanneer u expertise nodig heeft omtrent deze zaken is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Rechtnet Advocaten vertelt u in dit artikel waarom.

Afsluiten van waterdichte overeenkomsten

Als ondernemer moeten er jaarlijks behoorlijk wat contacten worden afgesloten. Wanneer er onjuiste bepalingen in de overeenkomsten staan, kan dit grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Wellicht krijgt u problemen die u niet meer kan oplossen. Het is dan ook altijd beter om te voorkomen dan om te genezen. Laat daarom dan ook uw contracten opstellen door een ondernemingsrecht advocaat.

Voorkomen van aansprakelijkheid

Klanten en werknemers hebben de mogelijkheid om u en uw onderneming ergens aansprakelijk voor te stellen. Een verzekering kan in sommige gevallen hierbij helpen. Hoe dan ook blijven aansprakelijkheidszaken middels een wanprestatie moeilijke gevallen. Uw werknemers kunnen ook namens uw onderneming schade veroorzaken. Bij zaken omtrent aansprakelijkheid kunt u zich ook laten adviseren door een ondernemingsrecht advocaat.

Bedrijfsovername of verkoop van bedrijf

Bedrijfsovernames kunnen een vijandig proces worden. Het is dan ook belangrijk om hierbij de juiste ondersteuning te krijgen van een advocaat. Deze kan scherp controleren of de koper van uw bedrijf alles volgens de regels laat verlopen. Door het inschakelen van een advocaat ondernemingsrecht kan een bedrijfsovername juridisch geheel worden dichtgespijkerd.

Geschillen met aandeelhouders

Bij een onderneming met aandeelhouders zijn deze mensen vaak ook volgens de statuten directeur of een bestuurder. Het is belangrijk dat deze mensen tevreden blijven. Zo kunnen zij zich ook gaan bemoeien over het beleid van de onderneming. Maar ook moet deze betaald worden op basis van een overeenkomst tussen onderneming en aandeelhouder. Dit kan leiden tot ingewikkelde zaken tussen aandeelhouders en uw onderneming. Hierbij moet altijd snel een oplossing worden gevonden. Een advocaat ondernemingsrecht kan u hierbij bijstaan. Zij zullen er namelijk voor zorgen dat conflicten of geschillen met aandeelhouders snel worden opgelost.

Linkruil.org

Comments are closed.