Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Quotumwet ter consultatie

Mogelijkheid om feedback te geven

Staatssecretaris van Sociale Zaken, mevrouw Klijnsma, heeft op de site van Internetconsultatie haar conceptversie van de Quotumwet geplaatst. De bedoeling hiervan is om u te laten reageren op het concept, zodat er uiteindelijk een betere Quotumwet ontstaat om in te voeren en uit te laten voeren. Als werkgevers de komende periode te weinig werkgelegenheid hebben voor arbeidsbeperkten, zal deze wet van toepassing zijn. 

Medio 2013 was de Quotumwet ook al onderwerp van gesprek. Rondom deze versie kwam toen veel kritiek uit het bedrijfsleven. Om deze reden is er nu een conceptversie online, waar onder andere mensen uit het bedrijfsleven hun gewenste aanpassingen kunnen ventileren. Als deze wet doorgevoerd wordt, moet de salarisadministratie en hr administratie goed opletten wat dit voor hen betekent.

Wat houdt de Quotumwet in? 
Met de Quotumwet wil mevrouw Klijnsma bereiken dat werkgevers een bepaald percentage arbeidsongeschikten in dienst hebben. Eerst was dit percentage nog vast bepaald. In de nieuwe conceptversie is dit percentage afhankelijk van variabelen. Dit quotum moet nu worden berekend aan de hand van het aantal verloonde arbeidsuren door arbeidsbeperkten.

Deze wet geldt voor bedrijven met een minimaal aantal FTE’s van 25. Als deze bedrijven niet aan het quotum voldoet, krijgen zij een sanctie opgelegd. Per arbeidsplek is deze boete 5000 euro. Deze boete komt bovenop de normale premie voor het fonds van arbeidsongeschikten (het AOF).

Linkruil.org

Comments are closed.