Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sauna korting

Als je een fervent liefhebber van de sauna bent, dan zul je ongetwijfeld weten dat er verschillende types sauna’s zijn. Een zichzelf respecterend saunabedrijf zal er alles aan doen om zijn gasten een zo’n optimaal mogelijk verblijf aan te bieden. Een van de voordelen is dan ook dat ook wat betreft de sauna’s de ontwikkelingen er op gericht zijn om de gezondheid van de mens te stimuleren. Was dit vroeger dan niet het geval hoor ik je al vragen. Nee, deze ontwikkelingen zijn pas goed op gang gekomen na het begin van de 20ste eeuw. Tot die tijd was er eigenlijk maar 1 type sauna, te weten de rooksauna.

De rooksauna werd op een, voor onze hedendaagse begrippen, enigszins eenvoudige wijze verwarmd. In de rooksauna bevond zich op een verhoging, een grote open ketel waarin stenen werden verhit door brandend hout. Het is niet zo moeilijk om je voor te stellen dat dit een behoorlijke rookontwikkeling tot gevolg had, welke gepaard ging met een lichte roetvorming. De rook van het brandende hout vulde de ruimte en werd afgevoerd via een eenvoudig rookkanaal in de vorm van een relatief klein gat in het dak van de rooksauna. De nadelen van dit systeem waren niet alleen de rookontwikkeling en, ook al was het geheel ongevaarlijk, de roetvorming, die als hinderlijk werd ervaren. Hierdoor moest men, voordat men gebruik wilde maken van de sauna, de grond en de banken goed reinigen voordat men er op kon gaan zitten. Een ander nadeel was de lange opwarmtijd die nodig was om de sauna op de juiste temperatuur te krijgen.

De huidige sauna’s kennen deze nadelen niet en worden juist ontwikkeld en geproduceerd met een hoog comfort gehalte. Een goed voorbeeld hiervan is Thermen Bussloo, een uitgebreid wellness centrum in de groene omgeving van Voorst, vlakbij Apeldoorn. Vind je het prettig om op een ontspannen wijze kennis te maken met de sauna en zelf de positieve effecten van de sauna op je eigen gezondheid te ervaren, kies dan voor een van de vele aanbiedingen die Thermen Bussloo momenteel heeft lopen. Zo kan je momenteel met een zeer interessante korting gebruik maken van de meeste sauna faciliteiten. Daarnaast bied men aanvullende mogelijkheden om je verblijf gedenkwaardig te maken. Maak gebruik van de sauna korting en doe je lichaam en geest een groot plezier. Je bent van harte welkom.

Linkruil.org

Comments are closed.