Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Snel geld lenen

Waarom leningen vergelijken ?

Snel geld lenen is uiteraard niet gratis. Een lening is een zakelijke overeenkomst tussen uzelf en een financiële instelling. De bank zal iets willen in ruil voor het ter beschikking stellen van het geleende bedrag. Dit kan geld zijn maar ook andere zaken zoals zekerheden dat het ontleende bedrag helemaal terugbetaald zal worden. De financiële kost van geld lenen bestaat uit de interest of rentevoet. De rentevoet geeft aan hoeveel u méér zal moeten terugbetalen dan het ontleende bedrag. Er bestaan vaste rentevoeten en variabele rentevoeten.

Rentevoeten kunnen sterk variëren naargelang de kredietaanbieder. Daarom is het belangrijk om leningen met elkaar te vergelijken. Zo kan u heel wat geld besparen. Het terugbetalen van een lening aan een rentevoet van 5% in plaats van 8% kan u, afhankelijk van de looptijd, al gauw enkele duizenden tot tienduizenden euros besparen.

Naast de rentevoet dient u ook verschillende andere zaken te vergelijken : dient u een onderpand te geven of niet ? Kan de bank beslag leggen op uw loon als u niet terugbetaald ? Dient nog iemand anders mee te tekenen voor het contract ? Je merkt dat er heel wat meer is dan enkel de goedkoopste rentevoet te nemen. Goed vergelijken is dus van groot belang alvorens geld te lenen.

Het gevaar van geld lenen

Snel geld lenen is niet zonder gevaren. Wees er zeker van dat u het geleende bedrag ook kan terugbetalen vooraleer u beslist op een lening aan te gaan. Als u niet op tijd kan terugbetalen, dan kan de bank immers bv. beslag laten leggen op je woning of op je loon. En dan beginnen de problemen pas echt.

Neem dus geen onnodige risico’s. Een geschikte lening vinden doet u pas nadat u er zeker van bent dat u deze lening kan terugbetalen. Pas dan begint u met leningen te vergelijken.

Linkruil.org

Comments are closed.