Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Snel geld lenen

Snel geld lenen kan in allerlei vormen en bedragen. Bijvoorbeeld kleine bedragen met een korte looptijd en grote bedragen met een lange looptijd. Als consument heb je ook de mogelijkheid om een lening voor onbepaalde tijd af te sluiten, we praten dan over een doorlopend krediet. Je kan ook lenen met een van te voren bepaalde einddatum, de persoonlijke lening.

Snel geld lenen nooit zonder risico

Een consument die wil lenen kan niet in de toekomst kijken. De consument kan bijvoorbeeld zonder werk komen, Als hij getrouwd is dan kan hij gaan scheiden en natuurlijk kan er onverhoopts een kostenpost ontstaan die ook financieel gedekt moet kunnen worden. Alles wat de consument leent, moet ook worden terugbetaalt. Of het nu gaat om een klein bedrag zoals bij een snelle lening of bij enkele tonnen als het een hypotheek betreft. In Nederland wordt relatief veel geleend, in veel andere landen is het gewoner om eerst te sparen en pas daarna tot een grote aankoop over te gaan.

Er zijn ook landen, waar snel geld lenen wordt opgelost in een soort van coöperatief verband. Bijvoorbeeld, 10 gezinnen leggen allemaal iedere maand 200 euro in een pot en elke maand mag één van de deelnemende families het geld uit de pot halen en deze kan dan 2000 euro besteden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat iedereen tot het eind netjes blijft betalen en meedoen. Geld lenen is dus niet alleen via de bank bereikbaar. Het is ook niet alleen van deze tijd, ook in vroegere tijden werd er al geleend aan mensen. Geld lenen is er in vele vormen, zelfs een product op afbetaling kopen is een vorm van geld lenen. De consument betaalt het openstaande bedrag in kleine gedeeltes terug en meestal ook met een kleine ophoging.

Linkruil.org

Comments are closed.