Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stormschade vergoed via autoverzekering?

Nederland is een land van wind en regen, he t kan hier zo af en toe behoorlijk slecht weer zijn. We kennen hier niet de echte tornado’s zoals in de Verenigde Staten of Indonesië, maar stormen kan het zeker. Soms zelfs zo erg, dat er aanzienlijke schade ontstaat, ook aan auto’s. Denk bijvoorbeeld aan een boom die wordt ontworteld door de storm en precies op uw auto valt, de schade is dan vaak niet te overzien en dikwijls is uw auto total loss na een dergelijk gebeuren. Ook dakpannen kunnen door een heftige storm losraken van het dak, op uw auto terechtkomen en een flinke deuk veroorzaken. Het probleem met stormschade is natuurlijk dat er niet direct een aanwijsbare dader of verantwoordelijke voor is aan te wijzen. Hoe is dat geregeld via uw autoverzekering en wat moet u doen om de opgelopen schade aan uw auto vergoed te krijgen?

Schade aan uw auto door storm

Als u naast de wettelijk verplichte WA verzekering ook bijvoorbeeld een beperkt cascoverzekering of een All risk verzekering heeft afgesloten, dan wordt de schade aan uw auto, veroorzaakt door rondvliegende takken en vallende dakpannen ten gevolge van stormachtig weer, in het algemeen gewoon vergoed. Hebt u een zogenaamde modulaire autoverzekering afgesloten waarbij u kon kiezen waar u tegen verzekerd bent en u heeft de rubriek natuur ook gekozen, dan wordt de hierboven genoemde schade ook vergoed. Op uw polis blad kunt u zien hoe u exact bent verzekerd met uw autoverzekering. Uw no-claim raakt in ieder geval niet kwijt als uw autoverzekeraar stormschade aan u vergoed heeft. U kunt uw autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen om te kijken hoe stormschade wordt vergoed.
In principe wordt stormschade aan uw auto niet vergoed vanuit het Waarborgfonds van de overheid. Het waarborgfonds vergoedt wel schade ontstaan aan voertuigen maar die schade moet dan wel zijn toegebracht met een motorrijtuig en niet door vallende bomen, dakpannen of andere zaken.

Linkruil.org

Comments are closed.