Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Subsidievoordeel LED verlichting

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat bedrijven investeren in energiebesparing. Dit is niet alleen fijn voor de eigen portemonnee maar ook goed voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Een andere slimme investering is de investering in LED verlichting. Je kunt hier zelfs, buiten alle andere voordelen, subsidievoordeel uithalen.

Voordelen

LED verlichting heeft zeker in een bedrijfspand enorm veel voordelen. Allereerst betekent LED verlichting enorm zuinige verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het is misschien even prijzig om aan te schaffen, maar dit haal je er zo weer uit. Een LED lamp is namelijk enorm zuinig en de onderhoudskosten zijn minimaal. Ook voor personeel is LED verlichting erg fijn. LED lampen zijn namelijk erg rustig en trillen vrijwel niet. Dit is veel rustiger voor de ogen van werknemers, waardoor ze minder snel last hebben van hoofdpijn. De productiviteit wordt hierdoor hoger en het werkplezier ook. Dit is natuurlijk enorm belangrijk. Een ander belangrijk voordeel is dus dat je met LED verlichting zelfs mogelijkheden tot subsidie hebt. Dit is altijd mooi meegenomen.

Waarom subsidie en hoe werkt het?

De overheid in Nederland stimuleert bedrijven die kiezen voor energie-effici├źnte bedrijfsmiddelen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) stimuleren ze duurzaam ondernemen. Dit levert jou als ondernemer fiscale voordelen op. LED verlichting staat op de Energielijst voor maatregelen die in aanmerking komen voor de EIA. De aanvraag voor EIA dien je in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit moet je binnen drie maanden na de investering doen. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je de beschikking waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dit bedrag kun je 55,5 procent in mindering brengen op je fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van je belastingtarief bedraagt het voordeel redelijk wat. Dit maakt investeren in LED verlichting altijd een verstandige keuze.
Zie jij LED verlichting wel zitten en wil je hier graag in investeren? Neem dan eens een kijkje bij LED Design Holland voor de hulp van een professioneel bedrijf. Zij kunnen je precies vertellen of je in aanmerking komt voor subsidie en ze helpen je ook met de aanvraag van de EIA.

Linkruil.org

Comments are closed.