Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor het opzetten van de administratie

Als beginnend ondernemer is de administratie iets waar je niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn. Je wilt je dan voornamelijk kunnen focussen op de kernwerkzaamheden van je bedrijf en niet op bijzaken zoals de administratie. Het is daarom ook belangrijk om vanaf het begin de administratie goed weg te zetten, zodat je in een later stadium hier niet teveel tijd aan kwijt bent. In dit artikel geven we een aantal tips.

Start ruim van tevoren met het opzetten van de administratie

Het opzetten van de administratie kan het best in een zo vroeg mogelijk stadium worden gedaan. Dit kun je het beste al doen voordat je ook maar één investeerder of klant hebt binnengehaald. Hierdoor is alles direct veel overzichtelijker en kun je hiermee op een later moment enorm veel tijd besparen.

Speciale software voor websitebouwers en hostingpartijen

Wanneer er hulpmiddelen beschikbaar zijn is het natuurlijk zonde om hier geen gebruik van te maken. Zo zijn er voor bepaalde branches ook verschillende tools te gebruiken, welke de administratie overzichtelijker en efficiënter maken. Zo is bijvoorbeeld het online facturatie progamma We Fact uitermate geschikt om offertes online te maken, versturen en bij te houden. Het aanschaffen van een dergelijke software programma zal je enorm veel tijd en stress kunnen besparen.

Bewaar de juiste documenten

Voor de fiscus is het belangrijk dat tot 7 jaar geleden bepaalde basisgegevens altijd aanwezig zijn. Weet je niet precies wat hier allemaal onder valt of heb je advies nodig omtrent je administratie? Wellicht kies je ervoor om het zelfs helemaal uit te besteden? Het inhuren van een accountant zoals Doomen & Quist zorgt ervoor dat alles qua administratie in orde is. Een accountantskantoor kan alles uit handen nemen of advies geven en controles uitvoeren. Vraag eens bij familie of vrienden na of zij een goede accountant uit de regio kennen.

Meer weten over het opstarten van een bedrijf

Wil je meer weten over het opstarten van een bedrijf en wat er vervolgens allemaal bij komt kijken? Verdiep je in dan eens in één of meerdere zakelijke blogs.

Linkruil.org

Comments are closed.