Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor uitvaartverzekering vergelijken

uitvaartverzekering vergelijkenVeel mensen worden ongemakkelijk bij het nadenken aan overlijden, maar het is een onvermijdelijke gebeurtenis dat iederen vroeg of laat tegenkomt. Het klinkt raar maar je kan beter zo vroeg mogelijk beginnen om erover na te denken en het te regelen. De beste manier om dit te doen is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Zorg ervoor dat je een verzekeraar kiest met een goede reputatie, vooral een goede reputatie bij nabestaanden. Bij uitvaartverzekering vergelijken op prijs en voorwaarden kun je tijd besparen door alleen de verzekeraars te vergelijken met een goed imago, mocht het gebeuren dan wil je dat het goed gebeurt en dat alles goed geregeld is voor de nabestaanden. Als je huidige levensverzekering ook de begravenis en medische kosten dekt dan is een aanvullende uitvaartverzekerings soms niet nodig. Kijk hier goed naar.

Het is geen goed idee om je over te verzekeren. Kijk goed naar wat je wilt en wat de kosten van een begrafenis zijn. Natuurlijk het grootste gedeelte van de kosten is het te verzekeren bedrag dat helemaal afhangt van de kosten, zo is begraven duurder dan cremeren en de receptie na de begrafenis, het aantal volgauto’s, graf en grafsteen e.d. zijn aanzienlijke kostenposten.

Houdt rekening met de inflatie en of dit wordt meegenomen in de polis. Een begrafenis van 8.000 euro nu als verzekerde waarde heeft niet dezelfde waarde over 30 jaar. Het totale bedrag neemt al bovenstaande aspecten mee. Zoals gezegd kijk naar de overlap met je levensverzekering. Je hebt niet meer verzekering nodig dan noodzakelijk. Pas ook op bij een overlijdensrisicoverzekering mocht je die hebben. De betaalde premie voor een ORV is weg wanneer de einddatum is bereikt, er vindt dan geen uitkering plaats.

Een belangrijk onderdeel bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is of het bedrag wordt uitgekeerd als geld of in natura en ook belangrijk is of je een vrije keus hebt bij de begrafenisondernemer.

Bij een uitvaart in natura verzeker je een van te voren afgesproken pakket aan diensten. Vaak als het moment daar is dan hoef je weinig te regelen. Eén telefoontje is vaak genoeg en de premie is vaak ook goedkoper omdat de verzekeringsmaatschappij groot kan inkopen. Bij een uitvaartverzekering in geld wordt gedurende de looptijd kapitaal opgebouwd dat vrij besteed kan worden zodra het moment daar is. Er is meer vrijheid waar het bedrag aan besteed wordt.

Uitvaartverzekeringen vergelijken doe je het beste bij een onafhankelijke vergelijker die voor jou alle aanbieders op een rij zet met de verschillende uitvaartverzekeringen met daarbijbehorende premies en voorwaarden.

Linkruil.org

Comments are closed.