Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Toeslagen van de belastingdienst

Een testberekening is te maken op de toeslagen website. U krijgt een idee op hoeveel toeslag men recht heeft door het maken van een testberekening. Via het internet gaat de aanvraag van zorg- of huurtoeslag snel. U hebt een DigiD-code nodig voor een aanvraag via het internet. Het is tevens een mogelijkheid om per telefoon zorg- of huurtoeslag aan te vragen. U kunt een telefonische aanvraag doen bij de toeslagen afdeling van de Belastingdienst. De aanvraag schriftelijk te doen is ook een optie. Deze gegevens zijn vereist voor de aanvraag voor toeslag:

  • uw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting
  • jaaropgaaf
  • loonstrook
  • de gegevens van uw eventuele toeslagpartner

Zorgtoeslag: compensatie voor de zorgkosten
Zorgtoeslag is een handige compensatie voor in de uitgaven voor een zorgverzekering. Het is in Nederland verplicht een verzekering te hebben voor de ziektekosten bij een verzekeraar. Iedereen die geld betaalt voor een Nederlandse zorgverzekering kan in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Het is echter tevens verplicht dat aan de overige voorwaarden wordt voldaan. Het inkomen dat men heeft is een factor om het compensatiebedrag te bepalen. Het compensatiebedrag zal hoger uitvallen naarmate het inkomen lager wordt. Wie te veel inkomen heeft kan beter geen zorgtoeslag krijgen.

Huurtoeslag: bijdrage in de huurkosten
Een tegemoetkoming in de maandelijkse huurkosten is bekend als huurtoeslag. Het is belangrijk dat men in een huurhuis woont voor het recht op de toeslag voor huurwoningen. U moet hiernaast 18 jaar of ouder zijn, staan ingeschreven op het adres en Nederlands zijn of een geldige verblijfsvergunning. Het saldo van het spaargeld en inkomen mag als voorwaarde niet te hoog zijn. Verschillende factoren zoals het inkomen bepalen de hoogte van de bijdrage. Wie aan deze voorwaarden voldoet komt in aanmerking voor de toeslag voor huren.

Linkruil.org

Comments are closed.